Paleu l-a denunțat pe Pinalti la DNA și a generat un nou dosar de trafic de influență

O anchetă a procurorilor DNA Bacău, în care Petru Paleu (aflat momentan în executarea unei pedepse de 2 ani de închisoare) a avut calitatea de martor-denunțător, s-a finalizat cu trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ștefan, pentru trafic de influență într-un nou dosar.

În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenționa să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate”, se arată în rechizitoriu. ”Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări”.

Lucrările respective s-au făcut în comuna Brusturi, iar executantul a fost Energoterm, firma lui Paleu. Conform înțelegerii, în anul 2011, Paleu a pus 10% din valoarea contractului, adică 200.000 de lei, într-o geantă de laptop și i-a trimis lui Gheorghe Ștefan, la biroul său de la firma Tehnoutilaj. În privința lui Petru Paleu, procurorii DNA au dispus clasarea, așa că singurul care va fi judecat în cauză, la Tribunalul Neamț unde a fost înregistrat dosarul, este Gheorghe Ștefan.

C.M.

One comment

  • vinetu

    aprilie 25, 2017 at 7:29 pm

    in acest parlit de judet e o mafie mai mare ca in constanta,e foamea in gat.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *