Viorel Tudose – propus pentru titlu de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț

Viceprimarul municipiului Piatra Neamț, prof. Luminița Vîrlan în calitate de inițiator, va cere votul colegilor din consiliul local, în ședința ordinară din data de 27 aprilie, pentru proiectul de hotărâre prin care se propune acordarea post mortem a titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Piatra Neamț jurnalistului Viorel Tudose. „Apreciez că domnul Viorel Tudose a fost unul dintre ziariștii de marcă pentru orașul nostru și pentru județul Neamț. De asemenea știu că în aceste zile se împlinesc 4 ani de când nu mai este aici printre noi și probabil că face gazetărie în altă parte, poate într-o lume mai bună și scrie ceea ce îi plăcea să scrie, despre lucrurile frumoase și bune care s-au întâmplat în comunitatea pietreană. A fost și pentru mine un proiect de suflet. Sper ca prin acordarea acestui titlu post mortem domnului Viorel Tudose să facem un act de reverență față de întreaga presă nemțeană”, a spus prof. Luminița Vîrlan. Viorel Tudose s-a născut la data de 26 noiembrie 1943, în comuna Gârcina. A urmat cursurile Liceului „Petru Rareș” din Piatra Neamț și a absolvit Facultatea de Filologie din Iași. Timp de mai mulți ani a lucrat ca redactor la ziarului „Ceahlăul”, secțiunea cultură, după care a preluat fucția de secretarul al redacție, iar din 1989 a condus ziarul „Ceahlăul”, în calitate de redactor șef, apoi de director general. Viorel Tudose a fost cel care a împrăștiat cu succes „microbul” gazetăriei, iar mulți din cei care se mândresc că practică această meserie au trecut prin „școala” sa. “Această idee a venit de la colegi și prieteni, de la mine care i-am fost elevă si soție. Cred că era necesar un asemenea demers. Presa are nevoie de cineva ca Viorel Tudose. Acesta avea un respect deosebit pentru cititor, pentru presă, pentru limba română. A fost un profesionist desăvârșit”, a declarat Mariana Tudose.

Gianina Buftea

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

 • Gheorghe OCNEANU

  aprilie 22, 2017 at 8:09 pm

  Daca as avea dreptul fizic de a vota, as spune, fara ezitare, DA. Nu il am…
  Dar, avand idreptul moral, in calitate de cetatean al municipiului Piatra-Neamt dar si om care l-a cunoscut mai bine de 30 de ani pe Viorel TUDOSE, spun, fara ezitare, DA.
  Imi amintesc cu piosenie de Viorel Tudose. Si de vremurile cand, cu piosenie, ne intalneam, mai tarziu, pe cararile cimitirului administrat de Biserica Buna Vestire din Darmanesti, acolo unde cei dragi noua se odihnesc.
  Si acolo unde si Viorel se odihneste.
  Daca as putea vota in sedinta Consiliului Local, as spune, fara ezitare, DA.
  Pentru Viorel si in intru amintirea unei echipe de ziaristi formidabili ai ziarului Ceahlaul: Eugen Tureschi, Dumitru Buznea, Teodor Radu, Vasile Orăşanu, Dumitru Simionescu, Nichita Bistriceanu, Mircea Zaharia, Dumitru Rusu.
  A fost perioada de aur…
  Din care au aparut si cativa ziaristi care s-au format avandu-l ca mentor pe Viorel Tudose si incurajati de acesta: Camelia Varvara, Viorel Cosma, (…). Care nu si-au facut de ras maestrul.
  Daca as putea vota in sedinta Consiliului Local pentru acordarea titlului de Cetatean de onoare post-mortem lui Viorel Tudose, as spune, fara ezitare, DA.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *