Alexandru Mironov vine la Concursul Național ”Hai în viitor!”

pietricica turism

A VII-a ediție a Concursului Național ”Hai în viitor!”, organizat de Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, își va desemna câștigătorii, vineri, 19 mai, în prezența profesorului Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului și Sportului, actualmente senior editor al Revistei ”Știință și Tehnică”.

Cele mai reușite proiecte vor fi răsplătite cu un premiu I, două premii II (ex aequo), un premiu III, un premiu pentru originalitate și o mențiune, fondul de premiere fiind de 7.700 de lei.

În competiție au fost admise 25 de proiecte ale elevilor de la ”Petru Rareș”, ”Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” și Liceul cu Program Sportiv, toate din Piatra Neamț. Din afara orașului, au intrat în finală reprezentanții Bucureștiului și ai județelor Brăila, Argeș, Giurgiu, Bacău și Constanța. Proiectele abordează o tematică legată de progresul tehnic și consecințele sale, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice.

Inițiatorul concursului este profesorul Alexandru Iacob, de la ”Petru Rareș”, care a coordonat și echipa câștigătoare a premiului în valoare de 100.000 de dolari, la Gala Zayed Future Energy Prize 2015, desfășurată în luna ianuarie 2016 la Abu Dhabi, în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Sposori: Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra Neamț, Asociația ”Alumni Petru Rareș”, BRD și BCR. Felicitări tuturor!

Despre prezențele anterioare ale prof. Alexandru Mironov în județul Neamț, care au stat sub aceeași invitație – ”Hai în viitor!” -, puteți reciti aici și aici.

(Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.