FOTO Contribuția Garnizoanei Roman la Războiul de Independență

La Muzeul de Istorie Roman s-a desfășurat o activitate cu elevii câtorva licee din oraș, eveniment legat de ziua de 9 mai.

roman simpozion garnizoana (1)
roman simpozion garnizoana (2)
roman simpozion garnizoana (3)
roman simpozion garnizoana (4)
roman simpozion garnizoana (5)

Invitat la manifestare, primarul Lucian Micu a spus, printre altele: “Toată istoria noastră a fost scrisă de niște oameni adevărați, vrednici și destoinici, cu sufletele pline de patriotism. Unii dintre ei și-au dat viața pentru țară, fiindcă noi nu ne-am obținut altfel independența și libertatea decât cu jertfe de sânge. Iată de ce, astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să medităm asupra patriotismului și asupra faptului dacă tinerii mai înțeleg patriotismul la fel cu înaintașii  noștri. Vorbesc acum în calitate de părinte și vă spun că încerc să insuflu fetelor mele ideea de patriotism, să simtă românește, să gândească românește, să aprecieze tot ce bun românesc. Mai trebuie să încercăm să înțelegem, cu câteva ceasuri mai devreme, că și noi suntem meniți să scriem istorie, fiecare dintre noi, dar trebuie să fim foarte atenți cum o vom face. Și asta nu numai pentru că urmașii noștri, studiind istoria, ne vor judeca”.

A conferențiat apoi istoricul militar Sorin Grumuș, despre Contribuția Garnizoanei Roman la Războiul de independență. (D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *