Start la gradații de merit 2017!

Până vineri, 12 mai, dosarele candidaților la gradații de merit vor trebui să ajungă la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț, după ce, în prealabil, au obținut avizele fiecărei unități de învățământ. 209 gradații de merit sunt alocate în sesiunea 2017 a învățământului nemțean. 180 sunt destinate personalului didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, iar 29 revin personalului didactic-auxiliar. Gradația de merit reprezintă 25% din valoarea salariului de bază și se acordă pe o perioadă de 5 ani.

“Dosarele se primesc și se înregistrează la secretariatul ISJ Neamț. Domnii directori le aduc din școli la secretariatul instituției. La sfârșitul zilei de vineri se împart pe discipline și categorii conform opțiunilor exprimate în scris de candidați și se face o planificare a consiliilor consultative care analizează aceste dosare. Această etapă durează până pe 26 mai. După această etapă, comisia județeană preia de la fiecare inspector desemnat să coordoneze disciplinele dosarele și rapoartele motivate pentru a face evaluarea la nivelul comisiei județene“, a declarat prof. Florentina Ungureanu, inspector de specialitate la ISJ Neamț.

Din experiența anilor anteriori numărul gradațiilor de merit alocat județului Neamț este mai mic decât numărul solicitărilor. “Există de obicei mai mulți doritori, dar apar și situații la unele categorii sau discipline când numărul de dosare este mai mic, dar nu ne putem încă pronunța, pentru că în fiecare an poate fi altfel. Locurile alocate în acest an sunt aproximativ la fel, plus, minus, unul două față de anul trecut, dar mai puține decât al celor care ies din plată pentru că între timp numărul de norme a scăzut substanțial”, a mai afirmat Florentina Ungureanu.

Din plată, la 1 iulie 2017, vor ieși 243 de gradații de merit. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *