Gafă impardonabilă la Colegiul Hogaș: s-a greșit șeful de promoție!

pietricica turism

Incredibil, dar se întâmplă cu adevărat la Piatra Neamț, într-unul din cele mai renumite licee ale județului!

În cadru festiv, au fost anunțați și premiați șefii de promoție din acest an. La profilul umanist, cel care reprezintă chintesența Colegiului Național ”Calistrat Hogaș”, a fost anunțat ca șef de promoție un elev, altminteri bun, de succes, Mihnea Bâlici, a cărui medie din anii de liceu a fost de 9,947.

Declarația directorului Florin Irimia, dată la ceremonie, nu lasă loc niciunei interpretări: ”Sunteți una din promoțiile de marcă ale instituției noastre pentru că din rândurile voastre s-a desprins cel care a adus glorie și onoare colegiului, prin calificarea strălucită la etapa internațională a olimpiadei de filosofie de la Rotterdam, după ce a câștigat detașat locul I la etapa națională. Evident, este vorba de Mihnea Bâlici, care la această oră probabil asteaptă cu emoție examenul vieții sale, cel puțin de până acum. Și tot dintre voi s-a înălțat și cea care a ajuns în vârful piramidei naționale la voluntariat, cine alta decât Anamaria Holotă, care a câșigat mult râvnitul titlu de Voluntarul Anului (în domeniul tineret) doi ani consecutiv, 2015 și 2016”.

Nu apare niciun cuvânt despre eleva Oana Corina Mazilu, de la profilul umanist, care este adevărata șefă de promoție, fiindcă, în cei patru ani de liceu, a adunat media 9.950.

Ce spune acum directorul Irimia și cât de importante sunt cele trei miimi?

Noi facem situația asta pe baza propunerilor diriginților. Ei vin și spun: «La mine în clasă, primul are următoarea medie”. În clasa cu pricina, profesoară-dirigintă a fost, doar în acest an, doamna Elena Baroi. Profesoara Elena David, fosta dirigintă, s-a pensionat. Noua dirigintă, Elena Baroi, care, și ea, se va pensiona la sfârșitul acestui an școlar, n-a știut tot istoricul clasei. A calculat media cea mai mare din clasă, dar nu a adunat cu celelalte medii din anii trecuți, pentru că nu a fost ea dirigintă. Din calcul ei, a reieșit că fata, Oana Corina Mazilu, nu-l depășește pe Bâlici. Nu s-a mai uitat în urmă, să vadă ce medii au fost. Într-adevăr, Mihnea Bâlici este întrecut cu trei miimi de Oana Corina Mazilu”, a declarat dl. Irimia.

Rezultă că nu e nimeni vinovat. Diriginta a calculat, la secretariat s-a calculat și, dacă n-a ieșit din prima numele Mazilu, l-au anunțat pe Bâlici, că era mai la îndemână. Pe principiul ”Errare humanus est”, dl Irimia a adăugat că ”nici lui Bâlici nu o să-i retragem titlul” și că se va încerca o cât mai grabnică reparare a acestei… inadvertențe apărută la calcularea mediilor. Nu se știe dacă asta va însemna un 10 în plus pentru tânărul Bâlici sau un 3 în plus pentru tânăra Oana Corina.

O să încercăm la festivitatea de la sfârșitul anului școlar, de pe 16 iunie, să reparăm această greșeală. Din păcate, ea nu se va mai putea în cadrul festiv al ceremoniei de ieri, 25 mai. Vom face rectificarea și la presă. Defecțiunea este că cele două doamne profesoare nu au comunicat pe acest segment al șefilor de promoție. Oana Corina Mazilu nu va fi privată de acest premiu și ne cerem scuze pentru cele întâmplate”.

Oana Corina Mazilu (prof. Daniela Mătăsaru-Ionescu) s-a întors cu o mențiune în acest an de la Olimpiada Națională de Istorie de la Buzău, unde, cu 80 de puncte, s-a clasat pe locul al 6-lea. (Dana OSTAHIE)

15 COMENTARII

 1. problema este una singura ,,CINE RASPUNDE ?? VRE O DEMISIE CEVA … SAU ORGANELE COMPETENTE SE AUTOSESIZEAZA ?ori se aplica eterna lozinca “MERGE SI ASA …” NU?

 2. No comment!
  FELICITARI Oanei Corina Mazilu, adevăratul sef de promoție!
  Rușine dirigintei, care nu a catadicsit să-și îndeplinească sarcinile.
  Sigur nu va primi nici măcar o atenționare din partea directorului, mai ales că iese la pensie.

 3. Nici scoala ,nu mai este ce a fost odata,,,,dar nici profesorii ,numai sunt ce au fost odata,dedicati profesiei de dascali!Clar este un dezinteres total,,,altfel nu se poate explica ,,asa -zisa,,gresala din liceeu ,cu adevarata sefa de promotie din acest an.Mare rusine celor responsabili!!!

 4. poate ar fi mai corect ca ambii să fie șefi de promoție, diferența de 3 miimi provine dintr-o medie de 9 în plus la băiat, sau o scutire la sport. Deși nu intră în calcul, prezența băiatului la olimpiada internațională poate compensa cele 3 miimi. Cel puțin la șeful de promoție, secretariatul liceului ar fi trebuit să fie foarte atent. Rezultatele la olimpiade demonstrează că ambii absolvenți au o mare capacitate. Interesant este ce vor reuși să realizeze în viitorii 20 de ani cei doi.

 5. Este prea devreme ca un adolescent atât de bun,de capabil,de pur,de corect,sa primească un asemenea “sut”de la prostia din sistemul cu care suntem deja obișnuiți. Sigur te va determina spre “un pas inainte”.Ne miram de ce pleacă din tara cei BUNI.FELICITĂRI ȚIE ȘI PĂRINȚILOR TAI ȘEF DE PROMOTIE!!!!!

 6. O adevarata campioana stie sa treaca peste eroarea de 0.005. Daca intra in viata cu regretul ca a fost furata sau nedreptatita va suferi mereu pentru asta si isi caorieste cu succes calea spre esec.
  Un lider al unei generatii este asemanator cu un leader de la oricare job il veti avea: conteaza ca oamenii sa te urmeze si sa te sustina pentru ca ei cred in tine si vad in tine modelul de urmat nu faptul ca ai 3 miimi peste cineva.
  Legat de ultima fraza cu locul 6 la Olipiada, totusi baiatul e olipic pe tara la Romana si Filosofie pe locuri fruntase. Reprezinta Romania in lume; ma intreb daca acesta nu este figura reprezentativa atunci ce e?
  Ii vor da fetii laurii meritati, filosofului oricum nu cred ca ii pasa de ei. C-asa is ei…filosofii.

 7. Felicitări Oana Corina Mazilu 🌷🌷 cu nimic nu se poate sterge amărăciunea si lipsa de asumare a unor profesori care nu au fost in stare sa adune 4 cifre si sa imoarta la 4.Rusine!

 8. Felicitari Corinei si sunt convins ca e mai putin frustrata decat cei care sar precum sacalii sa critice. Si-a pus cineva problema ca Mihnea Balici a sacrificat ceva medii (care i ar fi adus acel 0.003 lipsa) pt a obtine rezultatele la olimpiada si implicit locul la internationala? Nu totul poate fi contabilizat la a doua zecimala iar matematica din pacate nu vede incarcatura cifrei. Din punctul meu de vedere sunt pe acelasi varf amandoi masurat doar la prima zecimala . Trebuie sa ne mai inclinam si in fata Corinei si sa o felicitam iar cei care traiesc din satisfactia demisiilor si a criticilor care umbresc pe unul sau pe altul din cei doi copii le recomand sa faca ceva macar la fel de util precum au facut profesorii si directorii acestui colegiu si apoi sa si dea demisia. E usor sa stai pe margine si sa ti dai cu parerea. Felicitari celor doi copii si felicitari celor ce le au fost aproape (profesori si parinti).Conducerea colegiului sa i prezinte onorurile care i se cuvin Corinei iar cei care ridica piatra primii sa stie ca daca ai de ales intre doi oameni buni trebuie sa i alegi pe amandoi. Mai lasati fratilor satisfactia asta de a cere capete cu orice pret pt ca aceste capete au contribuit la lucrurile bune pe care le analizati cu atata “profesionalism”

 9. As vrea sa precizez ca “gafa” porneste de anul trecut,cand, Corina nu a primit cheia Liceului desi avea medie mai mare decât Mihnea.(vina dirigintei de atunci…)
  Nimeni nu contesta meritele lui dar nici pe ale ei nu le poate lua.

 10. Nu sunt de acord cu ceea ce spun unii, si anume cei care ii cer demisia directorului. Vina este a dirigintei ca nu a fost in stare sa calculeze niste medii, nu a directorului. Il cunosc pe dl Director ca un om serios, a facut multe in Hogas. Nu e vina lui ca dirigintii i-au dat informatiile eronate. Acum si-au gasit gurile rele sa critice Hogasul si directorul pentru greseala dirigintilor. Nu mai cautati tapi ispasitori, se stie clar cine sunt vinovatii!!!

 11. Hau hau ..da u solutia atunci ….este devarat d ul Irimia a fost cineva in invatamantul nemtean ,dar daca iei un curs de management si l parcurgi ai sa vezi ca managerul are si atributiuni de control …care probabil le a uitat …iar in mod firesc un manager este direct raspunzator de tot ceea ce intampla sub bagheta lui .nu?sunt curios cum a ajuns director din nou dupa episodul Tg Neamt …oare d ul Stan stie ceva ? Probabil ca nepolitizarea invatamantului e de vina … astept sa mi raspunzi Hau Hau ..

 12. O asemenea lipsa de rigurozitate este inacceptabila. Rusine conducerii institutiei de invatamant, care a dat dovada de o impardonabila superficialitate! Fruntea sus, Corina-Oana Mazilu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.