Hramul Bisericii Înălțarea Domnului din Păstrăveni

Joi, 25 mai, Biserica cu Hramul „Înălțarea Domnului” din comuna Păstrăveni a îmbrăcat straie de sărbătoare. Biserica a prăznuit sărbătoarea Înălțării Domnului și a cinstit memoria eroilor neamului. Zeci de credincioși ai parohiei s-au adunat de dimineață la slujba religioasă oficiată de cei doi preoți, tată și fiu: preotul paroh Nicolae Baciu și preotul Nicolae Baciu (tatăl). Alături de enoriași, la slujbă a participat și primarul Anton Gorea, alături de câțiva consilieri locali.

După marea sărbătoare a Luminii, Învierea Domnului nostru Isus Hristos, biserica noastră și toate bisericile prăznuiește sărbătoarea Înălțarea Domnului la ceruri, care s-a născut din veșnicie. Singura ființă de pe pământ care are conștiința morții este omul. Acei eroi căzuți în lupta pentru apărarea credinței neamului românesc, astăzi, intră în Rai. Eroine sunt și femeile care nasc. Scrie și în Biblie: femeia se mântuiește prin naștere de copii, iar bărbatul se mântuiește prin femeie și femeia prin bărbat. Aducem Slavă lui Dumnezeu! Dragostea te vindecă de boli, răutatea te îmbolnăvește. Iubirea vindecă. Să ne iubim unii pe alții. Spre deosebire de alte instituții ale statului care au grijă doar de vii, Biserica are grijă și de vii, dar și de morți. Învierea este biruința asupra morții. Iubiți credincioși, să păstrăm credința cu sfințenie. De aceea, au murit strămoșii noștri, de pe timpul tuturor domnitorilor, care au păstrat credința și au ridicat biserici. Vă dorim să vă înălțați cât mai des sufletul către Dumnezeu. Amin!”, a spus preotul Nicolae Baciu.

Astăzi, cinstim hramul bisericii noastre Înălțarea Domnului, o sărbătoare care ne umple sufletele de bucurie. Tot astăzi, sărbătorim pe eroii neamului, care s-au jertfit pentru libertatea țării noastre și care s-au jertfit pentru slava bisericii noastre. Datorită lor am putut astăzi să slujim sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, fără piedici și în limba noastră strămoșească. Datorită acestor eroi ne putem păstra tradițiile și obiceiurile. Datorită eroilor neamului, pe care cinstim, astăzi, suntem ceea ce suntem. Dumnezeu să-i ierte pe cei pomeniți, astăzi, Dumnezeu să-i odihnească pe eroii neamului care s-au jertfit pentru slava sfintei noastre biserici și pentru apărarea țării noastre. Amin!”, a spus și preotul paroh Nicolae Baciu.

„Este o zi importantă pentru comunitatea noastră și pentru credincioșii noștri. Vin cu mare drag la hramul acestei biserici, vin cu inima deschisă, la sfânta slujbă oficiată de cei doi minunați preoți. Felicit pe toți cei care au organizat momentele artistice, transmit multă sănătate și liniște sufletească tuturor credincioșilor din comuna Păstrăveni”, a spus și primarul Anton Gorea.

La finalul slujbei elevii școlii din Păstrăveni au oferit celor prezenți mai multe momente artistice, sub îndrumarea profesoarei de muzică doamna Liliana Roibu. După momentul artistic credincioșii au fost invitați la o agapă frățească.

C.T. STURZU

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.