Patru medalii pentru elevii nemțeni la Olimpiada de Informatică

pietricica turism

Participarea elevilor nemțeni la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC), desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Ploiești, a fost încununată de succes. Liceeni s-au întrecut la două secțiuni: TIC (tehnologia informației și a comunicațiilor), respectiv C sharp.

Șerban Florin ALISTAR

Șerban Florin Alistar (clasa a XII-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, profesor Florentina Ungureanu) a obținut medalie de aur la secțiunea C sharp, iar colegul său Ștefan Cătălin Vraciu (clasa a XII-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, profesor Dumitru Ene) a cucerit medalia de bronz.

Prof. dr. Daniela Neamțu, directoarea CNI Piatra Neamț, afirmă că aceste premii sunt “rezultatul unei munci susținute pe care elevii o realizează de mai mulți ani împreună cu profesorii lor Florentina Ungureanu și Dumitru Ene. Este și munca lor de acasă, pentru că performanța nu se face doar în orele de curs și-i apreciez și îi felicit pentru rezultate”.

Eleva Ana Vasiliu (clasa a XI-a, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, profesor Ioan Cracană) a fost recompensată cu medalia de argint. Anul trecut, ea a cucerit medalia de aur iar în 2015 argintul. “Ana Vasiliu se află la a treia participare la etapa națională cu rezultate foarte bune. De altfel, ea a participat și la un proiect Erasmus, fiind membră în grupul țintă anul acesta. Cu alte cuvinte, a reprezentat colegiul nostru cu succes atât la Olimpiadele naționale, cât și la nivel internațional”, a spus prof. Adina Margine, directoarea Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

Robert Florin Apăvăloaiei și prof. Liliana Chirilă

Un rezultat foarte bun a obținut și Robert Florin Apăvăloaiei (medalie de bronz), elev în clasa a X-la Liceul “Mihail Sadoveanu” Borca,  profesor Liliana Chirilă.

“Noi considerăm rezultatul onorant, dar nu surprinzător și ne întărește ideea că prin educație poți ajunge departe. Este un copil foarte bun, serios, studios. Îi felicit atât pe elev, cât și pe doamna profesoară Liliana Chirilă și le urez succes și în anii următori”, a declarat prof. Vasile Amariei, directorul Liceului “Mihail Sadoveanu” Borca.

Din echipa județului Neamț a mai făcut parte elevul Sergiu Antici (clasa a IX-a) de la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman , profesor Magda Ghercă. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.