”Ziua Europeană a Parcurilor”, sărbătorită la Durău

Ediția din acest an a “Zilei Europene a Parcurilor” a fost marcată joi, 25 mai, la poalele masivului Ceahlău, în stațiunea Durău. Organizatorii evenimentului, Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău și Consiliul Județean Neamț împreună cu participanții au dezbătut o temă complexă “Climat în schimbare – Parcuri în schimbare” având ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra pericolului pe care-l reprezintă încălzirea climatică globală. Totodată, s-a vorbit și despre importanța pe care o capătă în acest context ariile care protejează funcționalitatea ecosistemelor. La manifestările găzduite de Pensiunea ”Vânătorul” au participat specialiști de referință care au susținut comunicări și referate științifice de mare însemnătate pentru acest domeniu al ariilor protejate.

Florian Udrea, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate: ”Îmi face plăcere să mă reîntâlnesc cu mare parte din dvs. deoarece avem ceva istorie în spate, am muncit, ne-am zbătut pe acest tărâm al administrării ariilor protejate și știu că sunteți buni profesioniști, sunteți dăruiți acestei acțiuni și încă o dată spun că este foarte bine că ne întâlnim. Agenția noastră a luat recent ființă și începe încet, încet să funcționeze. Este un moment în care doresc să culeg impresii și informații de la dvs.”.

Mircea Vergheleț, președintele Asociației Administratorilor de Arii Naturale Protejate din România: ” Vreau să le mulțumesc, în numele membrilor asociației, ai reprezentanților administrațiilor de parcuri, colegilor de la Parcul Național Ceahlău care s-au oferit să organizeze această manifestare. Ne bucurăm că am avut ocazia să venim cu toții în acest loc. Cred că este foarte bine că această manifestare a devenit itinerantă și nu s-a mai organizat doar în București”.

Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț: ” Vă urez bun venit în județul Neamț din partea conducerii Consiliului Județean Neamț și a consilierilor județeni. Personal, sunt foarte mândru că anul acesta ”Ziua Europeană a Parcurilor” în România se desfășoară la Durău, la poalele muntelului sfânt Ceahlău. CJ Neamț împreună cu Parcul Național Ceahlău sunt gazdele acestui eveniment, un eveniment la care participă iată reprezentanți de seamă din domeniu, lucru care ne responsabilizează pe deplin.

Cătălin Gavrilescu, directorul Parcului Național Ceahlău: ”Mă simt foarte onorat să vă spun bun sosit la poalele muntelui Ceahlău. A venit și rândul Parcului Național Ceahlău să-și primească invitații pentru sărbătorirea ”Zilei Europene a Parcurilor Sper ca eforturile depuse să fie benefice pentru cei care lucrează în arii protejate”. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *