Achizițiile publice ale Poliției Locale s-au împiedicat în Consiliul Local

În ședința Consiliului Local Piatra Neamț de joi, 25 mai, Poliția Locală a înregistrat o înfrângere și, măcar până la următoarea întâlnire a legislativului municipal, va sta pe tușă cu achizițiile pe care intenționa să le facă.

Teoretic, consilierii au avut de aprobat “organigrama și statul de funcții ale Poliției Locale Piatra Neamț, pentru anul 2017“. Sub această titulatură pompoasă, stau, de fapt, o organizare și-o reorganizare a activității instituției, din rațiunea oficială de “mărire a capacității operative“. Fără a modifica numărul total al angajaților – 105 – și fără să apară posturi noi, propunerea de organigramă și stat de funcții implica, totuși, apariția unei activități noi la Poliția Locală, în cadrul compartimentului de contabilitate și logistică, respectiv cea de achiziții publice. Asta în virtutea prerogativelor și atribuțiilor sporite pe care le-a căpătat instituția, inclusiv în privința ordonanțării de credite.

Concret, conducerea Poliției Locale a propus desființarea unui post de agent de securitate de la Biroul Pază Bunuri (să rămână doar 18 plus un șef), scindarea Biroului Ordine Publică într-un birou Ordine Publică 1 (cu 27 de oameni plus un șef) și, din ce mai rămâne, să se constituie un nou birou, Ordine Publică 2 Monitorizare video Baze de Date și Dispecerat (cu 27 de polițiști locali și un șef care nu a fost încă stabilit). Din același birou inițial, se desființa un post de polițist, că oricum era vacant, și apărea un post de ocupat la Compartimentul Juridic, Birou Administrație și Contabilitate. Care birou își schimba numele compartimenului Contabilitate și Asigurare Logistică, strecurând între ele Achizițiile publice, cu 3 posturi de funcționari.

Permutările de n luate câte k pe structura Poliției Locale au obținut avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dar nu i-au convins pe majoritatea consilierilor municipali. Poate data viitoare va fi cu noroc…

Explicațiile și argumentele conducerii Poliției Locale în modificarea organigramei și a statului de funcții o puteți vedea citind referatul:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/05/referat-politia-locala-piatra-neamt.pdf

(Dana OSTAHIE, Gianina BUFTEA)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *