Absolventa de elită a Școlii ”Elena Cuza” Piatra Neamț

Cătălina Ștefana Ionescu, absolventă de clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ”Elena Cuza” Piatra Neamț, a finalizat ciclul gimnazial cu media generală 9,975 și a fost declarată șefă de promoție.

Spune că îi plac la fel de mult matematica, biologia, chimia, româna, geografia, istoria, engleza și germana. Deocamdată nu este decisă 100% pentru ce liceu va opta. Încă nu știe dacă să aplice pentru Științele naturii la CN” Petru Rareș”, colegiu pe care l-a absolvit și mama sa, sau să aleagă Științele sociale-engleză intensiv la CN ”Calistrat Hogaș”, colegiul urmat de bunica sa.

”A fi șefa promoției 2017 este, pentru mine, o bucurie și o împlinire, răsplata eforturilor depuse în cei patru ani de gimnaziu, într-un colectiv de colegi performanți, îndrumată de dascăli de înaltă valoare. Totodată, este și o mare responsabilitate de a continua și în viitor, urmând îndemnul citatului meu favorit din Nansen: «Ai izbutit, continuă! N-ai izbutit, continuă!». Școala a fost, pentru mine, un al doilea cămin, pentru că am petrecut o mare parte din timp aici, cu colegii și profesorii, pe care m-am obișnuit să îi am în preajmă și pe care i-am îndrăgit. Sper că, la liceu, voi fi în continuare colegă măcar cu o parte din actualii mei colegi și că voi întâlni profesori la fel de dedicați ca acei care mi-au fost mentori în anii de gimnaziu. Le urez colegilor mei de la Școala Gimnazială «Elena Cuza» baftă la Evaluarea Națională! Mulțumesc profesorilor mei și doamnei învățătoare pentru tot ce m-au învățat!”

Directorul Școlii Gimnaziale ”Elena Cuza”, prof. Dumitru Letos, spune că eleva Cătălina Ștefana Ionescu a făcut parte dintr-o clasă competitivă, a VIII-a B, unde, din 32 de elevi, 18 au terminat cu medii peste 9,00 și 26 peste 8,50.

151
173
174

”Ca și profesor care am predat la această clasă și din informațiile parvenite de la doamna dirigintă Doina Bârleanu, Cătălina este cunoscută ca o elevă extrem de serioasă și perseverentă în pregătirea pentru lecții, bazându-se în primul rând pe învățarea logică și mai puțin pe memorarea mecanică. Îi place să înțeleagă lucrurile și să le treacă prin filtrul propriei gândiri pentru a le accesa și utiliza oricând cu ușurință. Îi place să știe, dar nu neapărat să fie pe primul loc, reușind să se afirme mai degrabă pentru că iubește performanța decât că vrea să se evidențieze. Fără a avea un temperament debordant, fiind mai degrabă rezervată, Cătălina este o tânără sensibilă, deschisă și foarte prietenoasă cu cei care au o atitudine comunicativă, oferindu-și ajutorul ori de câte ori colegii o solicită. Este tipul elevului care tace și face, muncește, reușește, dar nu-i place să bată toba. Se simte stânjenită atunci când este lăudată prea mult, preferând o atitudine rezervată decât una expansivă. Cătălina este mândria școlii, fiind una dintre zecile de elevi care ne fac cinste și ne dau confirmarea că școala noastră se regăsește în topul școlilor nemțene”.

Ana MOISE

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *