Acuze incredibile la ISJ Neamț: Viorel Stan acuzat că obligă subordonații să încalce legea!

pietricica turism

Contabila-șefă Eugenia Condurat a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Neamț (instituția în care lucrează), pe Viorel Stan însuși (șeful ISJ Neamț) și Ministerul Educației iar procesul se plimbă, de mai bine de un an, între instanțe. Inițial dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț dar fiind un minister în cauză, instanța a decis că nu este competentă și a declinat cauza în favoarea Curții de Apel Bacău. Curtea, însă, a decis că din punct de vedere al competenței materiale cauza trebuie soluționată de Tribunalul Neamț. Decizia Curții a fost atacată la instanța supremă. În ziua de 7 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, că procesul trebuie judecat de Tibunalul Neamț. Întrebat despre subiectul în cauză, Viorel Stan nu a dorit să facă niciun fel de comentarii. Nici Eugenia Condurat nu a fost prea vorbăreață. ”E problema mea personală cu instituția și cu domnul Viorel Stan. Am dat instituția în judecată pentru că jurista instituției și domnul inspector școlar general Viorel Stan au luat niște hotărâri care nu sunt conforme cu legislația în vigoare. Mă obligă să fac ceva ce nu cadrează cu legea”. (Cristina Mircea, Ana MOISE)

11 COMENTARII

  1. Deși nu imi spune numele, referirea la persoana mea este clară deoarece sunt singurul consilier juridic al ISJ Neamț. Ca atare îmi voi rezerva dreptul să o actionez in judecată pentru calomnie.

  2. Baaai, pe bune ? Adica daca tu nu vrei sa-ti faci treaba si seful tau iti da ordin sa o faci, dar te simti lezata, da’ nu in salariu ci in orgoliu !!! Si daca pierzi …. cum iti mai faci azi treaba care trebuia sa o faci acu’ j’de ani ? Buna lui credinta e ca nu te-a dat afara ca nu ti-ai facut treaba !!! Daca ramaneam in isj …

  3. Doamna contabil Condurat e persoana corecta???? Intrebati pe directori, pe secretarele de scoli care apelau la doamna Jeni pe cand era responsabila cu normarea.Atunci deciziile de normare se “cadrau”cu legea?Nu tin partea lui Stan, dar ca hotul sa strige”Hotii!’e prea de tot.

  4. Pai nu mai intelegem nimic. Ce treaba are Stan daca procesul e ca urmare a unor probleme constatate de un MINISTER la contabila asta sefa ? (“dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț dar fiind un minister în cauză…”). O fi vazut ca nu se poate lega de ministerul ala (vad ca a si pierdut procesul la Bacau) si acum se leaga de Stan, ha, ha, ha ! Mda, hotul striga hotii se pare !!!

  5. Cu care lege nu “cadreaza” hotararile lui Stan? Aaaaa, cu legea Condurat, aia pe care o instaurase ea de ani de zile in sistem ! Ce, nu- i convine ca Stan i a pus frana la abuzuri si face acum pe legista lu peste prajit! Ce mai tipa in septembrie 2015 cand Stan I a luat normarea si a dat o cui se cuvenea legal: la normare salarizare, era Horga atunci, saraca femeie, ce avut de indurat din parte “legistei”!!!. Facea “legista”lu peste ca toate animalele! Vorba unui clasic in viata: i se luasera “jumerile” din fasole! De ce nu spune “legista” cam ce jale pe toata linia au constatat toate controalele ministerial Si care ne au cerut sa fie sanctionata disciplinar! Stan e prea domn sa si puna mintea cu ea, da zau da n ar trebui s o dea afara in suturi!

  6. Cum a rezistat femeia asta atata timp la inspectorat? Pe vremea lui Creanga nu avea studii superioare si s-a rugat in genunchi sa nu o dea afara. Dupa asta s-a suit (…) si a devenit spaima inspectoratului.Cate afaceri a facut cu concursurile de personal auxiliar, ce petreceri prin restaurante,ce venituri peste medie avea doamna!Nu inteleg cum poate sta pe un post caldut asemenea (…) lipsit de respect si moralitate.Chiar poate sfida pe toti?Intrebati pe oricine a avut de-a face cu ea cam cum se comporta.Adevarat ca doamna Horga a fost o victima a acestei pseudocontabile cu iesiri isterice. Amintiti-va si de circul pe care l-a facut cu (…)impotriva doamnei Damian.(…)

  7. Ar trebui sa scoata Stan toate Rapoartele de control facute de Ministerul Educatiei in care sunt prezentate toate abuzurile si toate nelegalitatile facute de contabila asta, de la cum si-a stabilit ea salariul nesimtit de mare, pana la cum si-a decontat ea o gramada de bani pentru deplasarile cu autoturismul personal cand ea nici nu are masina. Culmea e ca ea mergea in realitate cu masina si motorina institutiei (4×4 sac, cu sofer !). Nu ar trebui sa uitam cum a ajuns pe postul ala ca i-a pus o candela la fosta contabila, (…) care apoi i-a dat postul. Asta-i persoana, da !

  8. Nici UN mesaj favorabil? Ce spune asta? Nu am inteles cum intr-o institutie de educatie poate functiona o persoana total nepotrivita.Imi aduc aminte cum stateam pe holurile ISJ si doamna trecea printre noi,printr-un culoar al “respectului”. fara sa raspunda la salut, iar daca aveai o nelamurire sigur iti raspundea cu tipete si reactie dispretuitoare,incat mai bine taceai si inghiteai, ca sa nu te faca de rusine.Trebuia sa o gasesti intr-o dispozitie buna, ca sa rezolvi problemele scolii, nu pe cele personale.In fata usii ei toti se intrebau”Cum e?E nervoasa?”.Se facea repede liber la usa cand auzeai urletele din birou.Asta e colaborare cu cadrele didactice?Nu m-am simtit mai umilit niciodata de cand am colaborat cu diversi inspectori si personal al ISJ.Dincolo de ilegalitatile pe care le facea ca stapana a normarii si a secretarelor din judet, m-a nemultumit total comportarea doamnei fata de cei pe care trebuia sa-i consilieze si cu care colabora.Mereu am considerat ca e sefa tuturor inspectorilor generali care se temeau de ea.E de necrezut!

  9. Atitudinea aia, corelata cu tipetele si urletele ei, plus eternul ‘NU DISCUT!!!’ acopera totala lipsa de cunoastere a legislatiei. Degeaba ai tu legea in fata daca nu e LEGEA EI !!! Daca ar discuta … s-ar vedea ce catastrofa e in orice domeniu. Pai daca la concurs a luat … 2,10 ! Si atunci a invatat, ha, ha ! Bine ca am plecat sa nu o mai vad, ufff !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.