Soția fostului director al Direcției Agricole – 3 ani de închisoare

Elena Tălmăcel (55 de ani), soția lui Maricel Tălmăcel, fost director al Direcției Agricole Neamț, a fost condamnată astăzi, 8 iunie, la o pedeapsă de 3 ani cu închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Bacău. Judecătorii ar fi trebuit să se pronunțe de pe 16 mai, dar au amânat sentința “din lipsă de timp”, după cum scrie pe portal de 3 ori până acum. Și acum au transformat pedeapsa cu suspendare, pe care Elena Tălmăcel o primise la Tribunalul Neamț, într-una cu executare.

Femeia a fost anchetată și trimisă în judecată de procurorii DNA Bacău, pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene” și „fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată”.

Tribunalul Neamț a obligat-o să restituie către APIA suma de 174.197  lei, cu titlu de despăgubiri, plus dobânzile legale, dar a lăsat-o liberă, cu 2 ani de pedeapsă complementară, după cei 3 ani de supraveghere. La Bacău, însă, lucrurile s-au schimbat radical. Mandatul de executare a pedepsei deja a ajuns la poliție și a fost pus în aplicare.

Conform comunicatului DNA, „la data de 30 aprilie 2010, inculpata Tălmăcel Elena, în numele unei firme administrată de o rudă a sa, a completat, semnat și depus mai multe documente false la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, în vederea acordării sprijinului financiar pe anul 2010, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru un teren de 50 ha”.
Elena Tălmăcel a mai fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru fals si uz de fals. Acum 10 ani a fost judecată pentru că a folosit o sentință judecătorească falsificată și i-a vândut o fermă agricolă lui Adrian Porumboiu.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *