COD GALBEN de ploi în județul Neamț

pietricica turism

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis COD GALBEN, de ploi însemnate cantitativ, pentru 32 de județe, între care și Neamț. Avertizarea este valabilă de sâmbătă, 17 iunie, ora 10:00 până luni, 19 iunie, ora 10:00.

Potrivit ANM, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp”.

De asemenea, pentru intervalul 16 iunie, ora 18:00 – 19 iunie, ora 10:00, ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează întreg teritoriul României.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și, pe arii restrânse, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 40-50 l/mp”, precizează ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.