Despre porci și măgari în sediul PNL Roman

În seara alegerilor, în timpul în care se așteptau rezultatele de la secțiile de votare, în sediul PNL Roman era mare efervescență, dată fiind victoria care se profila deja. În acest context s-a stabilit cu ziariștii prezenți să nu înregistreze, deoarece va urma o conferință de presă, iar ziariștii au fost de acord.

Cu toate acestea a apărut în mediul online o secvență filmată în seara respectivă înainte de conferința de presă, secvență în care omul de afaceri Petrică Căpraru îi împărtășea deputatului Leoreanu opinia că un ziarist din Roman ”ar trebui executat, fiindcă e un porc și un măgar”…

Redactorul care venise la filmare spune că nu a fost nicio intenție de a se filma pe ascuns. Cameramanul respectiv se întâmpla să piardă debuturile unor sincroane și de aceea redactorul îi tot cerea să pornească mai devreme camera. Redactorul presupune că așa s-a întâmplat și în seara alegerilor; ca să nu piardă începutul, cameramanul a pornit mai devreme camera. Justificarea este plauzibilă, deși momentul filmat este plasat cu multe minute înaintea conferinței de presă. Vreo 15.

Luni seara, după apariția clipului respectiv, cameramanul care filmase secvența a fost bătut. Cum el nu vrea să facă declarații, se poate reconstitui doar pe baza unor mărturii ale unor terți cum s-au desfășurat lucrurile. Se pare așadar că R.L., cameramanul, a stat la un pahar cu doi prieteni, după care s-a dus acasă și a scos câinele la plimbare. S-a întâlnit cu cei doi, care erau însoțiți de un tânăr (despre care se știe că lucrează la domnul Căpraru). Între cameraman și acest tânăr a apărut o altercație care a degenerat în bătaie. Cameramanul a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe din spital, unde a fost consultat și înregistrat în registrul de evidență ”policontuzionat”.

Nu poate nimeni, în afara celor direct implicați, să spună cum au stat cu adevărat lucrurile. Nu se pot face decât speculații.

Dar sunt cîteva lucruri certe:

A existat o înțelegere să nu se filmeze decât la momentul declarațiilor, pe care cameramanul a încălcat-o. Evident, nu a fost un lucru corect, din moment ce toată lumea a convenit altfel Dar, există un mare dar, nu este admisibil ca o persoană, indiferent în ce condiții, chiar și în euforia unui succes electoral, șă-și permită să jignească un ziarist și să-l amenințe!

Nu este admisibil ca un fost primar și actual deputat, să-i permită unui coleg de partid o asemenea atitudine și să o aprobe! Deputatul Leoreanu, când a realizat dimensiunea prostiei făcute de încă nesancționatul penelist Căpraru și tolerată de el, a postat pe o rețea de socializare punctul său de vedere, din care spicuim: „Consider a fi cel puțin regretabilă afirmația domnului Căpraru legată de unul dintre jurnaliștii romașcani, pe care dumnealui l-a considerat a fi părtinitor, dar, totdată trebuie luate în calcul și condițiile psihologice, tensiunea construită în campanie și decărcarea de moment, într-un spațiu privat și nu într-o instituție publică. Cu toții avem astfel de momente, dacă suntem sinceri cu noi, la nervi, sub tensiune. Asta nu face cu nimic mai puțin regretabilă afirmația, doar că ar fi bine să o înțelegem în context atunci când o judecăm. (…)Contextual, chiar nu consider ca domnul Cristian Galan se încadrează în această categorie, ba din contra il consider a fi foarte echilibrat în activitatea sa, afirmația mea fiind una foarte generală și cu referire strict la fățărnicia unor concetățeni, oportuniști și nu la domnul Cristian Galan. Dacă el a înțeles altceva, îmi cer sincer scuze, lui, nu și celor care sunt fățarnici și oportuniști!”

Poliția se pare că nu are o plângere ca să poată cerceta cazul. Noi așteptăm o poziție oficială a PNL Roman, cu scuze pentru dl. Galan și în ce constă sancțiunea de partid pentru stâlpul de moralitate care este Petrică Căpraru. Sau poate ce distincție primește pentru combativitatea de care a dat dovadă.

Valentin Bălănescu

One comment

  • Prooroc

    aprilie 3, 2018 at 4:43 pm

    PANARAME CU TUPEU SI LIPSA DE BUN SIMȚ

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *