Acasă Actual FOTO Sală de anestezie-terapie intensivă modernizată la Spitalul Târgu-Neamț

FOTO Sală de anestezie-terapie intensivă modernizată la Spitalul Târgu-Neamț

Joi, 29 iunie, la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț a avut loc inaugurarea sălii de anestezie-terapie intensivă, din cadrul Secției de Chirurgie. Din partea administrației locale au fost prezenți primarul Daniel Harpa și viceprimarul Vasile Apopei, Octavian Bărbuleț Tărăntuș, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, consilierii locali Ion Rucsăndescu și Gică Onu, membri în Consiliul de Administrație al spitalului. Din partea colectivului de medici au fost prezenți dr. Gabriel Lucachi, directorul medical al spitalului, medicii chirurgi: dr. Caesar Lucachi, dr. Neculai Avădanei, dr. Radu Ciobanu, șeful Secției de Chirurgie, cei doi medici anesteziști – dr. Eduard Carp și dr. Constantin Plugaru, asistente medicale, infirmiere. La eveniment a participat și preotul Capelei spitalului, Emilian Crețu, care a oficiat o slujbă de sfințire a noii săli medicale. Noua sală medicală deține două saloane, o rezervă și o cameră pentru personal.

„Medicul și preotul sunt alături de bolnav. Sunt mândru că sunt preot la acest spital de 21 de ani. Fiecare lucrare are trup și suflet. Lucrarea de aici, este trupul, iar sufletul lucrării este scopul pentru care s-a făcut. Slujim viața. Felicit pe domnul primar că are în vedere spitalul nostru”, a spus preotul Emilian Crețu.

„Este vorba de o investiție derulată în anul 2016 și finalizată acum. Fondurile necesare au fost de la Ministerul Sănătății, prin Consiliul Județean. Anul acesta vom moderniza și Secția de Chirurgie. Avem și doi tineri medici anesteziști angajați și vom face tot posibilul să rămână aici, iar în perioada următoare vom găsi soluții pentru locuințe, pentru cei doi medici”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Este un început bun pentru spitalul nostru. Mulțumesc medicilor anesteziști pentru că au avut încredere în noi și au hotărât să rămână aici. Mulțumesc domnului primar și autorităților publice locale, pentru că ne aud dorințele și păsurile. Am pus suflet și îmi doresc ca acest eveniment să aibă parte și la alte secții din spital. Îmi doresc să rezolvăm cât mai multe cazuri, aici, la noi, la spitalul nostru, pentru că avem cu ce”, a spus și dr. Gabriel Lucachi, directorul medical al spitalului.

„Am observat dorința doamnei director medical ca acest spital să se modernizeze și să ofere un act medical de calitate. De aceea, am ales să rămân, aici. În cea mai mare măsură, promisiunile din noiembrie, în cea mai mare parte s-au concretizat. Cei mai importanți oameni din spital sunt pacienții”, a spus medicul anestezist Eduard Carp. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here