Prefectura verifică parcarea etajată și… Apa Serv, la Roman

Corpul de control al prefectului va demara, marți, 6 iunie, un control la Primăria Roman, se precizează într-o informare de presă. Scopul este de a „verifica modul în care au fost emise certificatul de urbanism și autorizația de construcție a parcării etajate din zona Pieței Centrale, dar și dacă au fost respectate condițiile prevăzute în avizele certificatului de urbanism”, menționează sursa citată.

Prefectul Vasile Panaite a convocat, luni, 5 iunie, membrii corpului de control, „pentru a stabili măsurile și obiectivele de urmărit pe timpul controlului, legalitatea actelor emise de Primăria Roman, respectarea proiectului tehnic și a măsurilor cuprinse în avizul operatorului zonal, precum și a modului în care s-a făcut recepția lucrărilor”, se precizează în comunicat.

„Urmare a informațiilor apărute în mass-media, potrivit cărora lucrarea la parcarea etajată din zona Pieței Centrale a municipiului Roman a fost efectuată fără a respecta o serie de avize, am solicitat, astăzi, corpului de control al prefectului, să efectueze marți un control la Primăria Roman, pentru a stabili modul în care a a fost emis certificatul de urbanism, dacă sunt cuprinse toate avizele necesare și dacă acestea au fost respectate precum și modul în care a fost efectuată recepția lucrării. De asemenea, am cerut conducerii Inspectoratului de Stat în Construcții să desemneze un specialist care să facă parte din această comisie pentru a verifica legalitatea proiectului tehnic și respectarea acestuia. Cer conducerii Primăriei Roman să pună la dispoziția membrilor corpului de control toate documentele necesare pentru a stabili cât mai repede și pentru a prezenta opiniei publice concluziile acestui control”, a declarat Vasile Panaite.

Prefectul de Neamț a mai cerut conducerii zonale Apa Serv de la Roman să prezinte un plan de măsuri pentru ca populația municipiului să nu mai fie afectată de eventuale avarii la rețeaua de furnizare a apei potabile. „Solicit celor de la Apa Serv Roman să prezinte un plan de măsuri realist și imediat pentru ca în cazul apariției unor avarii la sistemul de distribuție și furnizare a apei, intervenția să fie cât mai scurtă și să respecte clauza operatorului zonal, iar populația municipiului Roman să nu fie afectată”, a mai precizat prefectul de Neamț.

La ședința din această dimineață au participat Marin Mușat, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, dr. Dan Moreniu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț și col. Ioan Nițică, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.

Tot pentru marți, 6 iunie, anunțase o conferință de presă și primarul Romanului, Lucian Micu. Tema anunțată era avaria de la rețeaua de apă care i-a afectat pe romașcaqni în weekend-ul trecut. (Mesagerul de Neamț)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.