Puține semnături = Grevă suspendată în educație

Greva din educație a fost suspendată pentru că „nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale”, a anunțat Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). ”În urma unui referendum, doar 45, 67% dintre cadrele didactice au semnat pentru declanșarea grevei”, precizează FSLI într-un comunicat de presă. Nici la Neamț lucrurile nu au stat altfel. Numai 17% dintre sindicaliști, mai exact 1.199 dintre membrii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică (SLLICS), au fost de acord cu declanșarea protestului.

„Am făcut referendum și la Neamț există doar un procent de 17% de doritori. Normal că e puțin, că trebuie jumătate plus unu, dar dacă federația ne cheamă, intrăm și noi atâția cât suntem. Noi facem parte dintr-o federație. Nu pot să mă duc eu că iese Clujul. Eu aștept comunicatul federației. Nu vă pot spune în momentul acesta nici că suntem nici că nu suntem în grevă. Înțelegeți-mă!”, a declarat prof. Gabriel Ploscă, președintele SLLICS Neamț,

Consultarea profesorilor din Neamț a început marți, 6 iunie și s-a finalizat joi, 8 iunie. Principalele nemulțumiri sunt legate de poziționarea salariaților din familia ocupațională „învățământ” în partea inferioară a grilei de salarizare, neacordarea tranșei de majorare cu 20% începând cu 1 iulie 2017, conform programului de guvernare, precum și modul de calcul al drepturilor salariale suplimentare. (A. MOISE; M. CONSTANTINESCU)

2 COMENTARII

  1. Sa le fie rusine !
    Liderul de sindicat din scoala mea ne-a anuntat ca daca semnam de greva, vom fi dati afara si ne-a invitat SA NU SEMNAM – asa au hotarat la P. Neamt !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.