Candidații Directoriadei II susțin luni proba scrisă

Candidații înscriși pentru posturile vacante de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ preuniversitar din Neamț intră luni, 17 iulie, în focurile probei scrise. Testarea începe la ora 9:00 și are loc la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț. Accesul profesorilor în sălile de examen se face în intervalul orar 8:00-8:30 pe baza actului de identitate. Candidații au la dispoziție o oră și jumătate pentru rezolvarea itemilor.

”Îi asigur pe toți participanți de corectitudinea desfășurării concursului. Dorința noastră este de a identifica cei mai buni manageri, având în vedere că ne dorim constituirea unui corp de profesioniști, oameni în stare să răspundă cerințelor unui management educațional de înaltă calitate”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

În total, sunt disponibile 67 de locuri, din care 42 pentru directori plini și 25 pentru adjuncți. Conducerea unor școli nu interesează pe nimeni. În această situație se află Liceul de Artă ”Victor Brauner” Piatra Neamț, Școala Postliceală Sanitară Piatra Neamț, Clubul Copiilor Săbăoani și Școala ”Ioan Luca” Farcașa, la care nu s-a înscris niciun candidat pentru funcția de director plin. La secțiunea directori adjuncți, au rămas locuri libere la Școlile Nr. 1 Bicaz, Bahna, ”Iustin Pârvu” Poiana Teiului, Liceul ”Mihail Sadoveanu” Borca, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Veniamin Costachi“ Vânători-Neamț și Liceul Teologic Romano-Catolic ”Sf. Francisc de Assisi” Roman.

Cea mai mare afluență de doritori ai postului de director este la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia. Aici vor lupta pentru întâietate patru doamne: Gabriela Samson, Lăcrămioara Luca, Magdalena Gheorghiță și Maria Maftei. Și la Liceul Teologic Ortodox ”Cuvioasa Parascheva” Agapia funcția de director plin are mare căutare fiind înscrise trei candidate: Daniela Filip, Alexandra Frențescu și Maria Monica Asofiei.

Tot câte trei candidați însă la adjuncți s-au înscris la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra Neamț: Mihaela Gabriela Zachman, Alina Ionela Avram și Luciana Mihalache.

La Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț vor să devină director plin prof. Cristiana Șoimaru, actuala directoare și prof. Anișoara Oniciuc, fosta directoare. Tot aici pentru funcția de director adjunct au aplicat: Daniela Gavriloaia, Mihaela Dobria și Irina Hurjui.

Alte exemple:

  • Director adjunct: Claudia Moroiu și Mona Elena Cozma la Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra Neamț;
  • Director: Ioana Roxana Iordache și Daniela Ciobanu la Școala ”Daniela Cuciuc” Piatra Neamț;
  • Director: Elena Cristina Antoniu și Daniela Domnica la Școala ”Nicu Albu” Piatra Neamț;
  • Director adjunct: Oana Teacu și Alina Andreea Cîmpeanu la Liceul Roznov;
  • Director: Ana-Maria Dumitru și Maria Campău la Școala Pildești (Cordun). Ambele s-au înscris și pentru funcțiile de director adjunct;
  • Director: Carmen Muraru și Claudia Covasan la Școala Pângărați;
  • Director: Neculai Muscalu și Ionuț Ciangu la Școala Rediu;
  • Director adjunct: Emanuel Bălan și Alina Maftei la Liceul ”Vasile Conta ”Tg. Neamț.

La proba scrisă rezultatele vor fi cunoscute în aceeași zi. Între 19 și 31 iulie candidații declarați admiși după susținerea probei scrise vor fi supuși probelor de evaluare a CV-lui și interviului. Afișarea rezultatelor finale ale concursului va fi făcută până cel târziu pe 2 august și cel mai târziu pe 4 august acestea se vor valida în Consiliul de Administrație a Inspectoratului Școlar. Între 21 și 23 august se vor emite deciziile de numire în funcție începând cu 1 septembrie 2017. Lista finală a candidaților care îndeplinesc condițiile de înscriere și participare la concurs – AICI. (Ana MOISE)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.