Târgu Neamț: Liberalii se pregătesc să-și pună primar în 2020

Într-o perioadă în care, la județ, PNL face joc de glezne când vine vorba de făcut opoziție, la Târgu Neamț, săbiile se ascut preventiv, în așteptarea alegerilor locale din 2020. Prin vocea consilierului local Daniel Cozma, vicepreședinte al organizației locale, liberalii de la Târgu Neamț se pregătesc să cucerească funcția de primar al orașului. În mandatul 2012-2016, Daniel Cozma a fost o voce vehementă în Consiliul Local, mai ales la adresa PSD-ului. În acest mandat, rolul său se pare că a fost preluat de Maria Vrînceanu. Daniel Cozma ne și explică de ce a luat piciorul de pe accelerație: ”Organizația PNL Târgu Neamț a hotărât ca doamna Maria Vrînceanu să fie purtătorul de cuvânt al organizației și, de comun acord, am stabilit ca, și în Consiliul Local, tot doamna Vrînceanu să fie vocea noastră”.

Daniel Cozma oferă, în premieră, câteva variante de posibili viitori primari liberali ai orașului Târgu Neamț.

* ”Un primar PNL ar face mai multe pentru Târgu Neamț”

În acest moment, în consiliul local, PNL nu poate face foarte mult. ”Mai mult decât să votăm proiectele care vin în sprijinul comunității, nu putem face. Suntem minoritari în Consiliul Local. Ne spunem, însă, părerea răspicat. De exemplu, grupul PNL nu a fost de acord cu proiectul legat de terenul fostului primar Arnăutu și nici cu alte proiecte. Am fost acuzați că nu facem o opoziție reală PSD-ului. Vă pot spune că, în perioada următoare, va avea loc o reformare a organizației PNL Târgu Neamț și veți vedea rezultatul. Reforma a început prin alegerea lui Andrei Aciocârlănoae ca președinte al organizației, chiar dacă această reușită a lui a creat dușmănii sau reacții negative. Indiferent de trecutul său politic (n.r: Andrei Aciocârlănoae a fost membru PSD la organizația de tineret, începând cu 8 august 2014 și până cu câteva luni înainte de alegerile locale din 2016), important este omul Andrei Aciocârlănoae. Deocamdată, nu pot vorbi de o candidatură sigură a domnului Andrei Aciocârlănoae la funcția de primar în alegerile locale din 2020. Se va face un sondaj de opinie, în care vor fi incluse mai multe nume din organizație. Cine va sta mai bine în sondaj acela va candida. Oricum, un primar PNL la Târgu Neamț ar face mai multe pentru comunitate, mai multe decât s-au făcut până acum. Dacă PNL Târgu Neamț rămâne o echipă unită, puternică și disciplinată, cu un proiect viabil și un program realist, putem vorbi de un primar PNL la Târgu Neamț, după alegerile locale din 2020, chiar dacă județul Neamț este condus de PSD de la Târgu Neamț, nu de la Piatra și nici de la Roman. Puterea PSD-ului este la Târgu Neamț. 35-40% din bugetul județului ajunge la Târgu Neamț. Dacă nu vor exista trădări, PNL are șanse mari să pună primar la Târgu Neamț. Mai ales că, în 2019, la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis va câștiga al doilea mandat de președinte al României. În sondajul de opinie al PNL-ului pentru desemnarea candidatului la funcția de primar, îi văd pe Andrei Aciocârlănoae, Maria Vrînceanu și Daniel Turluianu”, spune Daniel Cozma.

C.T. STURZU (P)

One comment

  • Harja

    iulie 12, 2017 at 10:03 pm

    Deci.Acasă la fiecare probabil fiecare se așează pe fotoliul preferat dar la primărie ești ales de oameni să ocupi acel fotoliu confortabil .

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *