Theodora Pătrăuceanu, locul al II-lea pentru un studiu la geografia mediului

pietricica turism

Theodora Pătrăuceanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman, s-a distins și la etapa națională a Concursului Școlar – Sesiunea de comunicări pentru disciplina geografie. Eleva profesorului Doru Butelcă a obținut premiul al doilea cu studiul ”Riscuri geomorfologice în bazinul superior al Bârladului (arealul comunei Bozieni)”, la categoria geografia mediului. Concursul a avut loc, între 17 și 20 iulie, la Liceul Tehnologic ”Gabor Aron”, din Târgu Secuiesc (Covasna).

“A fost o experiență minunată și un prilej de a-mi exersa și perfecționa abilitatea de a vorbi în public. Mi-a făcut foarte mare plăcere să realizez acest studiu. Consider că este o temă de actualitate care are ca scop informarea comunităților rurale din această zonă asupra pericolelor la care pot fi supuse și care poate produce modificări majore mediului ambiant, o consecință foarte gravă fiind chiar distrugerea locuințelor. Participarea la etapa națională a acestui concurs va rămâne, fără doar și poate, o experiență de neuitat, iar tot timpul liber rezervat studiului și realizării acestei lucrări nu mi-a oferit decât satisfacție și plăcerea de a afla foarte multe lucruri noi despre comuna Bozieni, aceasta fiind, de asemenea, comuna natală a bunicilor. Cu acest prilej aș vrea să felicit toți participanții la acest concurs pentru munca și interesul depus. Consider că toți suntem câștigători”, a declarat Theodora Pătrăuceanu.

La sesiunea de comunicări s-a mai remarcat și Nicoleta Botezatu (prof. Irina Pătrăuceanu), elevă în clasa a IX-a la LPS Roman. Ea a obținut locul al III-lea cu lucrarea ”Influența variațiilor de temperatură asupra sănătății populației municipiului Roman (1961-2015)”, la secțiunea geografia fizică. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.