4 ani fără pictorul Constantin Filimon! Galerie foto

Astăzi, 9 august, în sala ”Victor Brauner” a Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu” Neamț, a avut loc vernisajul unei noi expoziții de pictură semnată Constantin Filimon, organizată de colecționarii de artă Elena și Vasile Pleșca. Lucrările, 46 la număr, pot fi admirate, în toată splendoarea lor, până pe 25 august. Expoziția încântă ochiul și generează acea stare de confort vizual ce ne induce o stare de bine.

Pentru mine, Constantin Filimon a fost mai mult decât un prieten.  A reprezentat mult și pentru cei prezenți dar și pentru cei care nu au venit și mă bucur pentru reușita acestei expoziții. Astăzi se împlinesc 4 ani de când Constantin Filimon a plecat dintre noi”, a declarat Vasile Pleșca.

Preotul Dorin Ploscaru a spus că maestrul Filimon a fost un pictor care a avut curajul să stea în fața propriilor lucrări și să fie egal cu ele. ”Avea o iuțime de execuție rarisimă. În atelierul său erau tot felul de butade, de aforisme și toate acestea îi confereau farmec și o anumită notă de spontaneitate. Se pricepea extraordinar de mult la oameni, avea un instinct extraordinar de a simți oamenii”.

Pictorul Dumitru Bezem a precizat că 9 august reprezintă o zi importantă pentru arta plastică nemțeană deoarece îl comemorăm pe unul dintre cei mai interesanți artiști plastici pe care i-a avut Neamțul. ”A fost un nonconformist, un tip greu de digerat în formule clasice, însă el nu avea acest stigmat al urii, el nu ura pe nimeni”. (Ana MOISE)

 

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.