Concert extraordinar susținut astăzi de Nicolae Gribincea la Festivalul de Folclor

Ediția a XX-a a Festivalului Internațional de Folclor ”Ceahlăul” se încheie astăzi, 9 august, pe platoul Curții Domnești, cu un spectacol al formațiilor invitate, dar și cu un ansamblu folcloric nou venit din Ucraina și un altul aparținând Comunității Elene. Spectacolul va începe la ora 19 și va fi urmat de concertul extraordinar susținut de Nicolae Gribincea și Ansamblul Etnofolcloric ”Plăeșii“ din Chișinău, Republica Moldova.

Potrivit publicației Timpul de dimineață, ”Nicolae Gribincea este un fenomen aparte în folclorul nostru autentic. Adeseori este comparat cu regretatul interpret de folclor românesc Liviu Vasilică. Posedă o voce aparte, fiind admirat de către toți. Dar și dansează minunat, așa cum o pot face numai moldovenii. Vorba cântecului lui Nicolae Sulac: ”Unde joacă moldovenii, acolo pământul geme”. Nicolae Gribincea va fi însoțit de Ansamblul Etnofolcloric „Plăeșii“, un grup de artiști valoroși puși în slujba folclorului muzical din Basarabia.

”Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ajunge, în această seară, la final așa că vă așteptăm într-un număr mare pe platoul de la Curtea Domnească. Mulțumesc tuturor participanților, adevărați prieteni, alături de care care am făcut această călătorie de aproape o săptămână, în întreg județul, pentru a promova frumusețea valorilor care ne definesc ca popoare. A fost o experiență de neuitat pentru noi, ca organizatori și, sperăm că și pentru invitații noștri pe care îi așteptăm cu mare drag să revină oricând în județul Neamț! Mulțumirile noastre se îndreaptă către Consiliul Județean Neamț, finanțatorul nostru, primăriile din Piatra Neamț, Tîrgu Neamț, Bicaz și comuna Ceahlău, care ne-au sprijinit în organizarea spectacolelor din localitățile respective, către sponsori, mass-media și participanții de la această a XX-a ediție, precum și către dumneavoastră, spectatorii nemțeni, prezenți întotdeauna, în număr atât de mare, la toate evenimentele noastre”, a declarat Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.  (Ana MOISE)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *