Episodul ”Rușine, Dinu Patriciu!” la Primăria Piatra Neamț

Episodul ”Pixelu’ albastru”, cu copilul lovit la un miting și care l-a determinat pe Traian Băsescu să rostească faimoasele cuvinte, aproape s-a repetat la conferința de presă a lui Dragoș Chitic din 23 august 2017. Cu multă știință a efectului teatral, bazându-se că lumea nu citește altceva decât promovarea pe rețele de socializare și nu are memorie când vine vorba despre treburile administrative, Dragoș Chitic a izbucnit dramatic: ”Rusine PSD, rușine ALDE, din cauza voastră stă piața închisă!”.

Motivul, deja cunoscut, este că nu au fost de acord cu transmiterea noii Piețe Centrale direct în administrarea CMI Urban, societate în insolvență. Ce a omis, cu bună știință, dl. primar, este că indiferent de ce ar fi votat până acum consilierii PSD-ALDE-PMP, piața nu putea fi pusă la dispoziție pentru competenții de la CMI Urban decât după ce Ministerul Dezvoltării ar fi semnat protocolul cu Primăria. Lucru care s-a întâmplat abia ieri, 22 august, când a sosit la registratura primăriei Piatra Neamț documentul cu pricina.

Pe cale de consecință, chestiunea cu rușinea poate intra în discuție eventual de mâine încolo, după ședință. Până atunci, totul este un exercițiu pueril de imagine, prost regizat, dar care ține la un public ocupat cu alte probleme.

Partea cu rușinea ar ține și mai bine când cineva ne va explica de ce primăria nu administrează singură Piața și vrea să o dea rapid – astăzi, deja oameni de la Urban și Primărie pregăteau înstăpânirea societății în insolvență, vezi galerie foto

_1010962
_1010974
_1010966
_1010976
  • unei societăți care a dat dovadă de lipsă de performanță tot timpul. Și, ca să folosim un cuvânt foarte drag domnului primar – normalitate – într-o societate normală, administratorul unei piețe face profit consistent, plătește impozite, taxe, este asigurat pentru incendii și, cu banii din asigurare, cu ce are profit, cu ajutorul unor credite, reface Piața singur, nu cerșește de la stat.

Cum, la CMI Urban, profitul mergea în afara societății, a fost nevoie ca Guvernul să aprobe bani, nu primăria, iar acum se dorește reluarea ciclului. Ceea ce nu are nicio legătură cu normalitatea.

 

Valentin BĂLĂNESCU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *