Pârtia de schi – un pericol iminent electric!

pietricica turism

Problemele care vizează pârtia de schi din Piatra Neamț continuă. Într-o adresă către Primăria Piatra Neamț, Delgaz Grid, fostă E-On România, avertizează că vor exista probleme la rețeaua electrică din cauza construcției noii pârtii de schi. Potrivit celor expuse de companie, gabaritul față de linia de alimentare 110 KV Piatra Neamț – Centru – Sarata – Vaduri ”este necorespunzător, urmare a lucrărilor realizate în teren fără obținerea avizelor necesare de la DELGAZ GRID SA”. În continuare, se menționează că ”nu este suficient sistarea/încheierea contractului de execuție pe care îl gestionați pentru construirea pârtiei de schi, lucrările deja executate constituie un iminent pericol electric prin nerespectarea gabaritului față de instalațiile electrice”.

Dar firma Delgaz nu se rezumă doar la sesizări, ci dă și sfaturi pentru administrația locală: ”Solicităm… să identificați soluții tehnice, astfel încât să fie respectate normele tehnice pentru stabilitatea zonelor de protecție și siguranță ale capacităților electrice. Este imperios necesar să realizați delimitarea materială și de avertizare a zonei pentru evitarea oricărui risc datorat pătrunderii în zonă”. Adresa companiei se termină cu o pasare clară a responsabilității oricăror evenimente nedorite către administrația locală: ”Vă atragem atenția asupra faptului că purtați întreaga responsabilitate pentru consecințele evenimentelor produse ca urmare a situației”.

Un răspuns la aceste sesizări a venit de la viceprimarul Bogdan Gavrilescu, care dă asigurări că se vor lua măsurile necesare: ”Am început deja demersurile pentru a ne conforma cu adresa celor de la Delgaz Grid SA și sperăm ca problemele să fie rezolvate în cel mai scurt timp”.

Adresa celor de la Delgaz Grid:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/08/DELGAZ.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.