Pleacă ”greii” la pensie, printre ei – șeful Poliției Piatra-Neamț

pietricica turism

Incertitudinile legate de cuantumul viitoarelor pensii din sistemul de apărare și ordine publică au produs deja primele efecte. Cel puțin la nivelul IPJ Neamț unde, în doar două zile, s-au strâns 14 rapoarte de pensionare, în condițiile în care întreaga promoție de absolvenți repartizată județului Neamț numără 3 ofițeri și 9 agenți, adică 12 oameni. Este ușor de presupus că ordonanța, despre care acum doar se vorbește, dar este posibil să apară foarte curând și să-și facă efectele de pe 15 septembrie, va determina mulți angajați din sistem să se retragă, ca să nu riște să se trezească primind pensii foarte mici în comparație cu colegii lor care s-au pensionat anul trecut.

Printre cei care pleacă, probabil ”târâind piciorul”, se numără comisarul șef Radu Berejan, șeful Poliției Piatra-Neamț, comisarul șef Cristi Roșu, șeful Biroului de investigații criminale, comisarul șef Constantin Ursu, șeful Secției de Poliție Rurală Săbăoani, dar și agentul șef principal Dumitru Coca, unul dintre cei mai vechi și cei mai buni șefi de post din județ, care a condus mulți ani Postul de poliție Grumăzești. De asemenea, și-au anunțat intenția de a se pensiona comisarul șef Mihai Ruscanu, cel care a condus Serviciul criminalistic, imediat după pensionarea comisarului șef Gabriel Nacu, dar și comisarul șef Mihai Iliescu, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și comisarul șef Dragoș Trifescu, șeful Serviciului Comunicații și Informatică. Bineînțeles, îi vor urma mulți alții care îndeplinesc condițiile. Inclusiv ofițerii de serviciu de la Poliția Județeană, cei care legitimează oamenii la intrarea în instituție. Iar acolo nu există altă soluție, cel puțin deocamdată, decât să se rânduiască polițiștii de la toate structurile până se va rezolva cumva problema.

Cât despre valul (serios) de pensionări care se anunță, comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț, a declarat: ”Pentru noi, ca instituție, va fi destul de greu, pentru că vom fi și mai puțini, când deja ne confruntam cu un important deficit de personal. Sper să nu se vadă asta în situația operativă”.

Cristina MIRCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.