Romașcanii vor bătaie cu spumă și concerte la petrecerea de onomastică

Sursă: Constanța News

În ziua de 3 august, sub titlul ”Sărbătorirea colectivă a  unei onomastici”, ziarul on-line Mesagerul de Neamț relata despre intenția primăriei Roman de a da o petrecere în ștrandul orașului joi, 10 august. De ce joi și de ce în data de 10 august? Fiindcă atunci se sărbătorește, conform Calendarului Ortodox Sfântul Mucenic Laurențiu. Altă explicație (în genul celor pe care a încercat să le dea primarul Lucian Micu în ultima conferință de presă, cum că în week-end e prea aglomerat, că  se încearcă să se genereze activități și în timpul săptămânii, că sunt persoane care sunt în concediu, dar nu-și permit să plece din Roman și au dreptul și ele la distracție…) nu prea stau în picioare. Iar o coincidență atât de mare nu pare posibilă.

Romașcanii au răspuns invitației primăriei de a da idei pentru respectiva petrecere, nu foarte mulți, dar au răspuns. Iată unele spicuiri din propuneri (țineți cont că primăria a specificat faptul că nu dorește să fie o petrecere costisitoare):

Un cetățean care vrea să șocheze: „Un colt dedicat muzicii culte prin care Dj / oameni adânc implicați în muzica cultă precum de exemplu romașcanul Silviu Marian Dănăilă să poată aduce un plus cultural.”

„Bătaie cu spumă, muzică bună, concursuri cu premii și distracție până în zorii zilei”

„Concert live al unui artist cunoscut.”

Un  cârcotaș: „Nu prea contează activitățile pe care le organizați ar trebui sa aveți in vedere alte lucruri importante cum ar fi reparația la piscina pt copiii pt ca se cojește vopseaua cu tot cu ciment ,iar apa in bazine este foarte rece ,incluzând și pe cel al copiiilor!”

Un Dj bun chiar și din Roman, boxe mari (amplasate pe scena din spatele restaurantului Corabia) și multă muzică bună și poate un stand cu niște bere Nemțeană la draft…”

Se dorește muzică și în alte limbi: „fitness, ar fi interesant să se puna muzică internațională (nu numai în engleză, ci și în alte limbi), karaoke, mini concursuri”

Cineva vrea să întâlnească în ștrand lume bună: „Ziua ar fi frumos niste activități sportive cum a fost cea cu tae bo, iar seara o petrecere la care să se danseze, cu muzică actuală, niște băuturi și lume bună. Ar fi frumos să se organizeze o petrecere pentru tinerii din Roman având în vedere că nu prea mai avem unde să ieșim să dansăm în orașul ăsta.”

Iată și o poziție fermă: „Ziua: muzică pentru toate gusturile, din 1990 și până la hituri actuale, să se audă în tot perimetrul clar și bine. Acces interzis celor care sunt beți, recalcitranți, necivilizați. Organizați un treasure hunt pentru adolescenți, găsiți un clown măcar pentru copii, jocuri diverse pentru cei mici. Noaptea: muzică dance, muzică electronică, trap, dubstep, petrecere la piscină strict pentru cei tineri, până când pleacă publicul, deci nu până la 22, că aceea nu e petrecere. Nu mai țineți cont de persoanele depășite de vreme și de vremuri care cer liniște și care se plâng de muzică. Aici e oraș, nu e sat. Și e vară, ar putea să mai lase frustrările proprii și să se bucure și ei de viață, nu să doarmă sau să se uite la TV noapte de noapte și apoi să se plângă de diverse lucruri…”

Un mucalit: „INJECTII CU MARIHUANA

Un concert cu un artist cunoscut. Îl vrem pe Macanache sau  trupa Subcarpați”

Cineva care împărtășește din experiența sa din Italia: „dansuri (populare mai întâi și muzică de dans în general) și activități de fitness în apă cu cineva instructori 🙂 mai spre seara pe la ora 16 ar fi ok să nu fie prea cald, în timpul zilei niște concursuri de inot cu doze de cocacola la cei care doresc să participe 🙂 pe urmatorul link este un exemplu de dansuri care se pot face (la un acquapark din italia la roma unde merg de obicei eu) o idee faină ar fi să fie difuzată pe pagina ștrandului sau a municipiului momente din ziuă. cum se distrează lumea, și live pe facebook 🙂 o zi buna dans”

Ar fi fascinant o baie de spuma, ceva nou pentru orașul nostru și o mare surpriza pentru romașcani. Să nu mai spun de un dj bun care să facă atmosferă.”

(D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *