Ziua cea mai lungă din masivul Ceahlău a testat capacitatea Salvamont. Galerie foto

pietricica turism

”Ziua de 6 august, cât și zilele premergătoare evenimentului Ziua Muntelui Ceahlău si Hramul Mănăstirii din platoul muntelui a fost asa cum ne-am așteptat: încărcată în evenimente”, a declarat Raul Paplicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

În masiv au fost 10 salvatori profesioniști și 10 voluntari, împărțiți în echipe care au acționat în Durău, Dochia și Poiana Prințului –Duruitoarea, începând cu ora 5 dimineața, până noaptea târziu, la ora 1.

”Bilanțul acestor trei zile de foc (un traumatism cranio-cerebral, cinci traumatisme ale aparatului locomotor, două stări de epuizare avansată și hipotermie usoară la persoane de peste 70 de ani, un caz medical grav de insuficiență respiratorie, alte 6 traumatisme usoare – plăgi, excoriatii, entorse  asistate și care nu au necesitat transport , un caz de rătăcire) a fost totuși impresionant și a testat la maximum capacitatea operativă a echipelor de salvare montană din județul Neamț”, a adăugat Raul Papalicef.

Proba de foc a fost între orele 13 și 14, când a fost nevoie de coordonare și intervenție în 4 cazuri care au debutat simultan, în puncte diferite din masiv (vezi detalii aici), în timp ce alte două transporturi de răniți erau în derulare. C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.