Simpozionul ”Turism în Ceahlău – prezent și perspective”. Galerie Foto

În această dimineață (7 august), la Pensiunea turistică ”Vânătorul” din stațiunea Durău, au debutat manifestările celei de-a V-a ediții a Simpozionului ”TURISM ÎN CEAHLĂU – PREZENT ȘI PERSPECTIVE”. Organizat cu ocazia Festivalului Muntelui Ceahlău de Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău, evenimentul include 22 de comunicări ale specialiștilor din diverse domenii științifice din țară, dar și din Ucraina.

IMG_2011
IMG_2012
IMG_2022
IMG_2023
IMG_2028

”Vă spun bun venit și vă mulțumesc pentru prezența dvs. la cea de-a V-a ediție a simpozionului nostru. Sper să vă simțiți bine la noi și vă dorim mult succes”, a spus în cuvântul de deschidere ec. Cătălin Gavrilescu, directorul Parcului Național Ceahlău.

Din partea Agenției Naționale a Ariilor Protejate din România a venit pentru a doua oară la Durău, în acest an, Carmelia Dragomir Bălănică, vicepreședintele acestui for nou apărut. ”Agenția s-a înființat în decembrie și și-a intrat în drepturi începând cu luna mai 2017. Au fost multe eforturi succesive pentru înființarea unei astfel de instituții. Veghem la ceea ce se întâmplă în România pe partea de mediu. Vom angaja 46 de persoane în luna septembrie. Felicit pe domnul Cătălin Gavrilescu și pe oficialitățile județului Neamț pentru implicare și vă doresc mult succes în activitate”.

Oficialitățile județene au fost reprezentate de Iulian Jugan, subprefectul județului și de Ioan Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț. ”Acordăm o importanță deosebită turismului în județul Neamț, în măsura în care resursele ne permit acest lucru. Educația și respectul față de natură le datorăm fiecare dintre noi. Indiferent de natura instituției pe care vremelnic o conducem trebuie să ne implicăm, fie prin resurse financiare, fie prin resurse umane sau orice alt mod, pentru a-i ajuta și informa pe toți cei care vizitează astfel de zone că ele trebuie protejate, trebuie iubite, nu vandalizate. Vă doresc să aveți o zi plină de învățăminte!”, a spus reprezentantul Instituției Prefectului.

La prânz a avut loc vernisajul expoziției pictorilor Arcadie Răileanu, Puiu Vadana și Petru Diaconu ”Culori din natură”  și al expoziției de fotografii ”Ceahlău în imagini” a artistului fotograf Daniela Ursu. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *