Zilele comunei Tașca (19-20 august 2017)

Primăria și Consiliul Local Tașca, Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț organizează, sâmbătă, 19 august, și duminică, 20 august, Zilele Comunei Tașca.

Localitatea și oamenii locului vor fi sărbătoriți printr-o serie de manifestări cultural-artistice, care va debuta sâmbătă după-amiază cu un recital de pricesne susținut de David Avarvarei și Corul “Camena” al preoteselor din Protopopiatul Piatra-Neamț.

Recitalul va fi urmat de mult așteptata conferință religioasă susținută de preotul Constantin Necula. Tema aleasă este “Îndrăznim, El a biruit lumea!”

Ziua de duminică va aduce în fața publicului local nume importante ale folclorului național – Matilda Pascal-Cojocărița, Ansamblul “Ștefan Vodă” din Chișinău, Ciprian Istrate, alături de taraful “Ceteraș de pe câmpie”.

Alături de aceștia vor urca pe scena din Parcul “Sfânta Maria” interpreții muzicii populare nemțene Daiana Vinca, Laurențiu Marian și Georgiana Șerban-Axinte, însoțită de un grup de eleve de la Școala Populară de Artă din Piatra-Neamț, precum și ansamblurile folclorice “Izvoarele Borcutului” și “Floricică de la munte”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *