Director în concediu la Salubritas. Mașina…? Unde-i mașina?

Nu de mult, într-o conferință de presă, primarul Dragoș Chitic povestea, înduioșător, cum, de când s-a apucat de făcut schimbări prin societățile municipiului, noii directori se comportă impecabil. Zicea, atunci, în mod deosebit, de directorul nou de la Locativ Serv, care, chipurile spre deosebire de predecesorul său, folosește mașina firmei, la comun cu angajații, pentru chivernisirea Locativ și în dauna taximetriștilor. Apoi, directorul de la Publiserv, care, după orele de program, nu mai folosește mașina firmei, semn că a învățat ceva din pățania lui Dragoș Chitic care folosea pe persoană fizică de primar mașina de la ADI Urbtrans.

Un al treilea director, de la Salubritas, Cristian Sauciuc, a ratat șansa de a se califica între preferații primarului Chitic – cel puțin din acest punct de vedere -, fiindcă pare-se că n-a înțeles bine ce trebuia să facă. De vreo două zile a plecat în concediu (adjunctul său, Tatiana Ciucanu, a șovăit între ”concediu” și ”liber”, dar, într-un final, s-a hotărât pentru ”concediu”), luând, se pare, ca accesoriu de vacanță, mașina societății. Întrebată dacă directorul i-a plecat cu mașina, aceeași Tatiana Ciucanu a spus că nu are de unde ști, dar ”poate mașina e acasă” la director.

Bogdan Gavrilescu, viceprimar și șeful pe linie de partid al dlui Sauciuc, spune că ”nu este normal” ce se întâmplă: ”Nu mi se pare normal, nu am știut despre această situație și o să-i cer dlui Sauciuc o explicație”. A fost prima reacție a viceprimarului. Întrebat ce sancțiuni ar putea primi directorul dacă se confirmă ”fapta”, dl. Gavrilescu a pomenit ceva de un avertisment. Pus față în față cu cazul Jănel Iosub, acuza că ar fi folosit mașina firmei în scopuri personale, viceprimarul (și-)a revenit și a spus că el nu crede că dl. Sauciuc a făcut așa ceva, dar ”dacă a făcut, este foarte grav”. A promis că va verifica și va reveni cu concluziile verificărilor.

Laurențiu Mihuț, președintele CA Salubritas, știe că i-a aprobat directorului Sauciuc trei zile de concediu, dar ”în mod sigur, nu cu mașina instituției”. Foarte amabil, a spus că va verifica unde este mașina și în jumătate de oră ne va anunța.

Dl. Chitic nu a putut oferi nicio părere, fiindcă n-a răspuns la telefon. În ciuda programului scurt de vineri, șeful serviciului comunicare din primăria Piatra Neamț ne-a răspuns și a promis că va reveni cu un punct de vedere al primarului.

Reținem, însă, declarațiile sale anterioare: ”La Publiserv, directorul nu mai folosește mașina de serviciu, după program. Mașina de serviciu este o mașină care se folosește în timpul programului de lucru, pentru rezolvarea problemelor de serviciu. Și nu v-am mai spus faptul că nu-și mai acordă acele prime, de care ne și îngrozim când auzim ce valoare, au în condițiile în care, la un moment dat, se plângeau că nu au bani să-și rezolve toate problemele din societate, iar, la Locativ Serv, va spus domnul director că angajații nu se mai duc cu taxiul, pentru că era ocupată mașina cu domnul director, care mergea prin alte locuri, ci folosesc mașina societății să se deplaseze acolo unde au treabă și, totodată, faptul că domnul director, Vladimir Togan, nu simte nevoia unui birou de 60 mp. Se descurcă, împreună cu angajații, pentru că așa cred că trebuie să funcționeze o societate. Să fie acolo cu toții, împreună, să poată primi cetățenii care vin să sesizeze anumite probleme” – Dragoș Chitic, primarul de Piatra Neamț, pe 25 august 2017.

(V.B.)

PS: Evident că directorul de la Salubritas a fost sunat de mai multe ori și nu a răspuns la telefon.

Later edit: Prin vocea șefului serviciului comunicare al Primăriei, Dragoș Chitic spune că: “ Nu am știut că este plecat în concediu. Dacă a plecat cu mașina instituției este o greșeală și nu comentez acum.”

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.