FOTO Târgu-Neamț: Rossal și Poliția Locală, la vânătoare de rromi și căruțași

Poliția Locală Târgu Neamț și societatea Rossal au decis să înființeze patrule mixte, care să depisteze persoanele care transportă gunoaiele cu căruța și le aruncă în eurocontainerele din oraș sau cetățenii de etnie rromă, care scormonesc prin gunoaie. Din patrulă vor face parte angajați ai Poliției Locale și ai societății Rossal, care vor face fotografii, vor legitima respectivele persoane, după care le vor preda Poliției Naționale.

tg rromi gunoaie (1)
tg rromi gunoaie (2)
tg rromi gunoaie (3)
tg rromi gunoaie (4)
tg rromi gunoaie (5)

“Am stabilit cu Poliția Locală traseele pe unde vor umbla patrulele mixte. Dorim să ținem sub control acest fenomen și aceste persoane care dețin căruțe și aruncă gunoaiele în orașul nostru. Am înțeles că o parte dintre căruțașii care își aruncă gunoaiele de pe proprietatea lor, sunt din alte localități limitrofe orașului. Societatea Rossal poate face plângere penală la Poliție, pentru ca aceste persoane să fie sancționate de lege”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Apopei.

Mihai Florea, responsabilul societății Eurosal pe Zona 3 Târgu-Neamț, s-a arătat mulțumit de inițiativa celor de la primărie și este dispus să colaboreze: “Este o inițiativă bună, încă nu mi s-a comunicat oficial, dar suntem deschiși și vom coopera, pentru înființarea acestor patrule mixte. Oricum, noi avem mai multe fotografii concludente cu unii cetățeni de etnie rromă, care răscolesc eurocontainerele din oraș și care ne crează o mare problemă. O să vă dau și un exemplu. În fața mea, un cetățean rrom s-a urcat în eurocontainer și arunca din el gunoaiele. Trebuie să luăm măsuri în acest sens, chiar dacă nu va fi ușor”.

O doamnă de la blocul M10 de pe bd. Mihai Eminescu se arată mulțumită de inițiativă: “Nu e zi să nu găsim scormonite containerele din spatele blocului de către țigani. E o mizerie de nedescris. Să-i amendeze. Din partea mea poate să-i și bage la pușcărie. Foarte bine că vor fi astfel de patrule”. (C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *