Investiție de 10 milioane € la Neamț! Vezi unde și în ce domeniu!

Firma Elis Pavaje anunță că demarează productia în localitatea Secuienii Noi (comuna Secuieni – Neamț), “în cea mai modernă fabrică de pavele și alte produse din beton vibropresat din grup”. Este vorba de o investiție de peste 10 milioane €, care a fost susținută din resursele firmei Elis Pavaje și printr-un credit contractat de la BCR. Termenul de amortizare a investiției este de 10 ani. “Scopul investiției este de a răspunde solicitărilor în creștere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolțari, elemente de canalizare) și de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei”, se precizează într-un comunicat de presă.

“Am crescut în 25 de ani de la o producție de 6 mp/zi la aproape 10.000 mp/zi, iar în ultimii ani cererea depășea în mod constant capacitățile noastre de producție. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producție și prin investiții în liniile de producție existente, însă există o limită pe care nu o mai poti depăși, fără să asiguri capacitate suplimentară. Astfel încât s-a impus deschiderea unei noi unități de producție, ca un pas necesar în dezvoltarea companiei”, a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

Utilajul de producție achiziționat pentru fabrica de la Secuienii Noi este de ultimă generație, iar furnizorul german este lider în echipamente de producție prefabricate de beton. Linia automatizată integral are o capacitate de producție totală de 5.000 mp/zi și dispune de un sistem de monitorizare și control permanent a calității prefabricatelor. Hala de producție, clădirea de birouri și spațiile logistice se întind pe o suprafață de 50.000 mp. Fabrica asigură 40 de locuri de muncă, ocupate aproape integral.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deținute de familia Goța, în localitatea Petrești (județul Alba). Pe lângă cele 3 fabrici de pavele și produse prefabricate din beton, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup face parte și  Elis Agregate, companie înființată în 2003, care furnizează din balastiera și cariera proprii materii prime de calitate certificată pentru producția Elis Pavaje, cât și pentru vânzare. Cifra de afaceri a grupului, pe anul 2016, a fost de 182,4 milioane lei. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Elis Pavaje)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *