Pericol de furtună în Neamț! COD GALBEN! Bacăul sub COD PORTOCALIU!

pietricica turism

Județul Neamț se află, miercuri, 20 septembrie, sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Intervalul de valabilitate este 20 septembrie, ora 11:00 – 21 septembrie, ora 21:00. Mai grav, pentru județul Bacău a fost emisă chiar o avertizare COD PORTOCALIU.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii”, precizează ANM.

CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 – 21 septembrie, ora 10:00, mai fiind vizate și județele Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea. “Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.