Liviu Timuș – scos de tot din decorul TT

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț revine în centrul atenției în aceste zile cu două lucruri.

Primul: a început concursul care trebuie să selecteze un manager pentru următoarea perioadă, pentru a scoate instituția dintr-un interimat păgubos inclusiv din punct de vedere artistic.

Al doilea: managerul interimar Gianina Cărbunariu, angajată formal pe post de consilier artistic la TT, pentru a putea fi numită manager interimar, se asigură că Liviu Timuș, fostul director, nu va mai fi angajatul Teatrului. Imediat după venirea Gianinei Cărbunariu, postul pe care a fost angajată i-a fost cedat lui Liviu Timuș, pe bază de contract, ca o recunoaștere a meritelor acestuia și a experienței pe care nu i-o poate contesta nimeni. Din 9 septembrie, Liviu Timuș a fost anunțat că nu mai face parte din planurile de viitor ale managerului interimar, care, la acea vreme, nu avea niciun fel de garanție că-și poate întocmi o echipă, pentru că, măcar de formă, trebuia să câștige concursul. Care încă nu este finalizat. (V.B.)

One comment

  • adrian marian voinea

    septembrie 26, 2017 at 2:27 pm

    nu m-as grabi sa comentez interimatul pagubos din punct de vedere artistic, deocamdata este in faza de inceput. ultima premiera – Wolfgang, nu-i apartine din cate stiu, este ultimul regizor pe care fostul director Liviu Timus l-a adus. Cel putin, asa anunta prin presa la vremea respectiva, ca-si va incheia mandatul cu Afrim si Dabija. Dabija n-a mai venit…asa ca a ramas Afrim. In cazul in care interimarul actual va fi ales pe post definitiv (asa umbla vorba, ca este dorita de autoritatea finantatoare) atunci vom putea aprecia repertoriul/viziunea macar pentru anul viitor. deocamdata stiu sigur ca domnisoara/ doamna nu-si cunoaste inca subalternii si nu are o problema in a recunoaste acest fapt din pacate, desi este in aceasta functie banuiesc, de vreo 2/3 luni de zile. timpul a fost suficient pentru a-i cunoaste. rusine, rusine, rusine …voi urmari cu atentie ce se va intampla la dragul nostru TT, mai exact ce spectacole se vor propune, implicit cum se gestioneaza banii publici!astept cu interes si festivalul!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *