Ministrul, Turismul, drumurile și modelul britanic importat de la Prințul Charles

pietricica turism

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost vineri, 22 septembrie, la Piatra Neamț, să dezbată proiectul de lege în domeniu (amănunte, aici). Din cele declarate de dl. ministru înainte de dezbatere, am reținut foarte multe lucruri interesante. Poate cel mai interesant – dincolo de nașterea lui Ion Creangă la Botoșani, contrar părerii generale de până acum -, este faptul că dl. ministru s-a pronunțat, foarte ferm, că n-ar trebui să ne mai plângem atâta că n-avem drumuri sau, dacă le avem, sunt foarte, foarte proaste. Că, dacă n-avem drumuri, putem face turism.

Pentru că, afirmă dl. Mircea Titus Dobre cu toată convingerea, drumurile nu au treabă cu turismul – sau, poate, turismul n-are treabă cu drumurile, dl. ministru n-a fost foarte exact -, fiindcă drumurile sunt la Ministerul Transporturilor, iar turismul este, evident, la Ministerul Turismului.

Argumentul suprem adus de dl. ministru a fost unul surprinzător, importat tocmai din Regatul Unit al Marii Britanii. De la treapta a doua a Casei Regale, mai exact de la Prințul Charles. Zice dl. ministru:

Pe considerentul acesta, n-am greși foarte mult dacă ne-am aștepta ca Mircea Titus Dobre să aplice modelul englezesc și la mijloacele de transport și, în locul unui Range Rover Land Cruiser, să bată drumurile patriei – alea care n-au treabă cu turismul – cu ce merge Prințul Charles în împrejurimile de la Viscri.

FOTO: Daily Mail

Eventual să-și rezerve chiar loc la geam, ca să vadă mai bine frumusețile zonei și ceea ce oferă România din punct de vedere turistic. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.