Ședință de Consiliu Local la Roman cu doi sărbătoriți

Consiliul Local Roman, întrunit în ședință ”de îndată”, a aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local și a bugetului instituțiilor și activităților finanțate din venituri proprii și subvenții pe anul 2017. Prin aprobarea proiectului au fost transferați din bugetul local către Spitalul Municipal de Urgență Roman 200.000 de lei, pentru finalizarea lucrărilor de  reabilitare termică. Reamintim că lucrările au fost sistate  în cursul anului trecut și banii destinați finalizării lucrărilor au fost direcționați pentru achitarea celei de a doua tranșe din contravaloarea aparatului de radiologie, în urma unui  lung șir de dispute cu actuala conducere a Consiliului Județean Neamț.

La ședință a participat și domnul Mihai Andone, fost consilier local timp de 3 legislaturi, actualmente pensionar și scriitor. Dânsul a beneficiat de o finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Roman pentru tipărirea unor volume din creația sa. Fiindcă domnul Andone tocmai și-a lansat public lucrările („Județele abuziv desființate de cine-ați fost, voi oare, blestemate?”, „Pagini din gândirea universală în percepția mea” și „Echilibru instabil”, toate apărute anul acesta la Editura ”Papirus Media” din Roman), dânsul a ținut – drept mulțumire că i-a fost aprobată finanțarea – să dăruiască fiecărui consilier local câte un set din cărțile abia apărute.

Primarul Lucian Micu a mulțumit, din partea sa și a consilierilor și i-a urat domnului Andone, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, un călduros ”La mulți ani”. De aceeași urare a avut parte și președintele de ședință, Bogdan Curcudel, a cărui zi de naștere a fost vineri, 22 septembrie. (D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *