Spital nou, de 53.78 milioane de lei, la Piatra Neamț

Trei ani ar trebui să dureze construirea noului spital, Pavilion Secții Medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Lucrările au fost estimate la 53.78 milioane de lei, din care partea de construcții-montaj este de 43,55 milioane. Banii sunt asigurați de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care a alocat în acest sens 51.05 milioane, cărora li se vor adăuga 2.73 milioane contribuție a județului Neamț, prin Consiliul Județean.

Valorile au reieșit din studiul de fezabilitate pe care plenul județului l-a aprobat în ședința extraordinară de zilele trecute, odată cu devizul general, pe care îl puteți vedea mai jos.

Potrivit documentației tehnico-economice aprobată, în apropierea pavilionului chirurgical actual (spitalul mare), va fi construit un corp nou de clădire, care să preia atribuțiile pavilioanelor Interne și Oncologie. Noua clădire va avea 1.936 mp suprafață construită și 8.750 mp suprafață desfășurată, pe regimul parter + 5 etaje și sistem central de lifturi. Aici vor funcționa secțiile Oncologie (cu tot cu AIS Oncologie), Endocrinologie, Neurologie (cu tot cu Recuperare neurologică), Reumatologie (cu tot cu Recuperare reumatologică), Secția Medicală, Îngrijiri Paleative, Hematologia, Compartimentul Diabet Zaharat și cel de Dermato-venerologie. Nu în ultimul rând, construcția va avea un adăpost de protecție civilă, că așa cere legea. (D.O.)

Devizul general al lucrării de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/09/deviz-spital-nou.pdf

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *