Profesoara Crinela Marc va fi judecată, la cerere, cu ușile închise. Galerie foto

Astăzi, 18 septembrie, la Judecătoria Piatra-Neamț, a avut loc primul termen al procesului în care profesoara Crinela Marc va fi judecată pentru relații sexuale cu un minor. Avocata Monica Anton, care o reprezintă, a cerut, inițial, amânarea fără discuție a cauzei. Ulterior a depus o cerere prin care, invocând mediatizarea excesivă a clientei sale, a solicitat ca procesul să fie judecat cu ușile închise. Ceea ce s-a și întâmplat încă de la ședința de astăzi, când n-au rămas în fața judecătorului Cătălin Mirel Mormoe decât soții Săndulache, care au calitate de părți civile, Crinela Marc, în calitate de inculpat, avocații și preotul Iulian Marc, în calitate de soț al inculpatei. S-a stabilit ca următorul termen să fie pe 30 octombrie.

_1050812
_1050799
_1050805
_1050818

Ana și Ioan Săndulache, părinții elevului seminarist care s-a aruncat în Bistrița după ce profesoara lui i-a cerut să nu se mai atingă de ea, erau în doliu, cu gândul la copilul lor de la a cărui sinucidere s-au împlinit, ieri, 17 septembrie, 10 luni.

”N-am s-o pot ierta niciodată pe femeia asta și nu cred că ar putea s-o ierte cineva de pe lumea asta dacă ar fi în locul meu”, ne-a spus Ana Săndulache. ”Pentru ea, viața merge mai departe. Are toții copiii în viață, a mai născut unul, care vom vedea al cui este, că am cerut test ADN, iar noi suntem terminați psihic. Avem o mie de întrebări fără răspuns. Toată școala știa de relația lor și nouă nu ne-a spus nimeni nimic. A dispărut Marius și atât. Nici directorul, nici profesorii, nici copiii, nimeni nu ne-a spus despre ea. Dar ea, ca om, că nu mai spun ca profesoară și ca mamă, dacă a văzut că el este dezechilibrat și a mai avut tentative de suicid, așa cum a declarat, de ce nu mi-a spus nimic? Aș fi discutat cu el, l-aș fi descusut și găseam o soluție. Totul pe lumea asta are o soluție. Și ar fi rămas în viață. Poate mi-ar fi spus de relație – unde ar fi putut să ajungă relația asta? -, de sarcina ei, de faptul că l-a respins și i-a spus să nu se mai atingă de ea și făceam ceva. Dar n-am știut nimic, pentru că ea n-a vrut ca el să dispară doar din viața ei, ci să dispară de tot”.

Crinela Marc a venit la proces la braț cu soțul ei, care i-a stat alături tot timpul și care declara, la trimiterea ei în judecată, că ea a fost victima adolescentului pentru că a fost ispitită. Expresia se regăsește și în convorbirile dintre Crinela Marc și Marius Săndulache, pe care-l numea ”a treia mea ispită”. Acum anchetatorii, care fac cercetări într-un dosar disjuns din acesta, trebuie să afle cine sunt celelalte două.

Mama lui Marius Săndulache știe, din declarațiile date de profesoară în timpul anchetei, că aceasta ar fi afirmat că a fost în pericol din cauza băiatului. Erau amândoi în mașină și el ar fi încercat să sară, cu autoturism cu tot, de pe un pod.

Cristina MIRCEA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *