Banii miros bine la Salubritas Piatra Neamț

pietricica turism

În ședința ordinară a Consiliului Local Piatra Neamț va ajunge spre dezbatere un proiect de hotărâre privind rectificare bugetului de la Salubritas. Dincolo de tonul triumfalist, scad cheltuielile în timp ce scad și veniturile,un lucru atrage atenția în aceste vremuri de boom economic. Este vorba despre o compensare în bani a concediului neefectuat al managerului de la vremea respectivă, doamna Tatiana Ciucanu. Nici mai mult, nici mai puțin de 23.830 lei. Evident că în fața acestei sume, care reprezintă pentru mulți salariați nefericiți că nu ajung să lucreze în și pentru administrația publică locală, veniturile pentru un an de muncă ( reiese cam 1985,83 lei venituri lunare brute) am încercat să ne lămurim.

Primul pas, un telefon la actualul manager șef, dl. Cristian Sauciuc, ajuns director pe bază de merite de la PMP, după schimbarea majorității în Consiliul Local. El ne-a spus că este vorba de compensarea banilor pe concediul fostului manager, bani care au fost la un moment dat luați de acesta, dar tăiați de Curtea de Conturi, dar care puteau fi dați la încetarea mandatului. Vizibil încurcat că nu ne poate lămuri exact, ne-a pasat la doamna Tatiana Ciucanu, care într-o primă discuție ne-a spus: “Compensarea în bani a venit când mi-a încetat contractul de mandat și am intrat pe contract individual de muncă. Am avut concediu neefectuat pe 2017, până în august și pe 2016″. Deci un an și opt luni. După câtva timp, probabil analizănd suma raportată la perioadă, doamna Ciucanu a revenit cu precizări, că e bine să se știe că domnia sa are 30 de zile de concediu de odihnă anual, deci nu e vorba de veniturile pe două luni lucrătoare ci pe trei luni, deoarece într-o lună sunt doar 20-21 de zile luate în calcul. Am promis că vom face precizarea necesară. După alte câteva minute fostul manager a revenit că să precizeze că suma este brută, nu netă și în cazul acesta este mult mai mică și că mai intră în discuție și câteva zile din 2015, deci ar fi vorba de concediul de odihnă pe aproape 2 ani.

În concluzie, precizăm că fostul manager de la Salubritas a primit 23.830 lei brut compensare pentru concediul de odihnă neefectuat.

Un mizilic care nici nu intră în discuție, acum când economia duduie și gunoaiele contribuie în România din plin la proces.

V.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.