Memorial Adrian Rugină – propunerea consilierului Cătălin Misăilă

Pentru ca Adrian Rugină să revină în memoria pietrenilor an de an, consilierul local Cătălin Misăilă a întocmit o propunere de hotărâre privind organizarea anuală a unei manifestări intitulate “Memorial Adrian Rugină”. Pentru început nu va fi un festival rock, ci doar o gală, la care să participe trupe din toată țara. Urmează ca detaliile referitoare la locul și perioada în care vor fi susținute concertele să fie stabilite tot de consiliul local.

“Adrian Rugină, eroul din Colectiv și cetățean de onoare post-mortem al municipiului Piatra-Neamț, este unul dintre simbolurile orașului nostru”, a scris consilierul Cătălin Misăilă în referatul de aprobare.

“Sacrificiul său întrece cu mult încadrarea exclusivă într-o anumită generație sau în fenomenul muzicii rock. Organizarea anuală a unei gale rock in-memoriam, în luna octombrie, poate deveni un eveniment de referință în calendarul anual de acțiuni susținute de municipalitate. Propun înființarea acestui memorial prin hotărâre de consiliu local pentru a avea garanția implicării primăriei și consiliului local, astfel încât acțiunea să beneficieze de cofinanțare bugetară distinctă în fiecare an”.

În seara tragediei din Colectiv, Adrian Rugină a reușit să iasă printre primii din club, dar a intrat din nou, de câteva ori, să-i salveze pe alții. A fost numit ”eroul din Colectiv” și decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Despre omul Adrian Rugină “Mesagerul de Neamț” a scris, la scurt timp după tragedia din Colectiv, AICI și AICI.  (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *