COD GALBEN de vânt puternic în zona montană a județului Neamț

pietricica turism

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis COD GALBEN de vânt puternic și transport al zăpezii pentru zona montană a județului Neamț. Avertizarea este valabilă în intervalul 30 octombrie, ora 18:00-31 octombrie, ora 12:00.

“În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65-70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h și local 70 km/h vor fi și în nordul Moldovei”, potrivit ANM.

Aceeași instituție avertizează că vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.

Luni, 30 octombrie, până la ora 18:00, sunt în continuare în vigoare codurile galben și portocaliu emise anterior. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.