Jumătate din județul Neamț sub COD PORTOCALIU, jumătate sub COD GALBEN!

pietricica turism

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, 28 octombrie, avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN de vreme nefavorabilă pentru județul Neamț.

CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00, iar cel GALBEN în intervalul 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00.

Potrivit ANM, “duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 metri și se va depune strat consistent de zăpadă”.

Cât privește CODUL GALBEN, acesta este motivat de faptul că “în intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75-85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.