Fostul primar de Agapia, înfrânt, din nou, la Înalta Curte

În încercarea de a-și redobândi funcția, pierdută după ce ANI l-a declarat incompatibil, Neculai Nastasă, fostul primar de Agapia, a apelat la toate căile pe care i le oferă legea. A făcut ”contestație în anulare”, dar a pierdut definitiv pe 16 iunie 2017, după care a formulat o cerere de revizuire. În ziua de 5 octombrie, instanța a decis: ”Respinge cererea de revizuire formulată de Nastasă Neculai împotriva  deciziei nr. 396 din 8 februarie 2017 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de contencios administrativ și fiscal. Definitivă”. Prin aceeași acțiune, Neculai Nastasă a cerut și sesizarea Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 504 din Codul de procedură civilă. Și această cerere i-a fost respinsă ca ”inadmisibilă”, însă, în această privință, hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată în 48 de ore.

Art. 504 prevede că ”o hotărâre împotriva căreia s-a exercitat contestația în anulare nu mai poate fi atacată de aceeași parte cu o nouă contestație în anulare, chiar dacă se invocă alte motive”. Or, domnul Nastasă vrea să i se deschidă calea spre o serie interminabilă de procese, ceea ce este greu de crezut că se va întâmpla. Oricum, epopeea lui în instanță continuă, pentru că, la Tribunalul Neamț, se judecă procesul în care ANI l-a acționat în judecată, alături de Primăria comunei Agapia, Asociația crescătorilor de animale ”Răchitiș” și APIA Neamț, următorul termen fiind pe 26 octombrie.

Asociația  “Răchitiș” este cea cu care Neculai Nastasă a încheiat două contracte de concesiune, deși fiul său deținea calitatea de membru fondator, și de aici a apărut incompatibilitatea care l-a debarcat din funcția de primar. (C.M.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.