FOTO Tablă interactivă performantă la Școala Gimnazială “Elena Cuza”

pietricica turism

Joi, 5 octombrie, cu prilejul Zilei Educației, la Școala Gimnazială “Elena Cuza” a fost inaugurată o investiție inovativă: o tablă interactivă performantă. Au fost invitați reprezentanți de la mai multe instituții locale și județene, alături de sponsorii investiției. Au participat: Laurențiu Dulamă, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ioan Milea, inspector școlar general adjunct, din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, Lucian Seghete, sponsorul principal și Ciprian Murariu, reprezentant al Asociației Părinților.

Momentul festiv a început cu un scurt cuvânt al directorului școlii, prof. Dumitru Letos, care a prezentat invitații și investiția. A urmat o scurtă demonstrație pe tabla interactivă, coordonată de prof. Daniela Tărâță, împreună cu clasa a VII-a C, în cadrul orei de opțional, matematică prin intermediul TIC.

“Deși elevii lucrează de doar două săptămâni pe această tablă, în cadrul aplicației au reușit să realizeze lucruri impresionante. Toată lumea este la început în utilizarea unor astfel de mijloace inovative, profesori și elevi, dar lucrurile vor evolua rapid, întrucât această tehnologie are un potențial uriaș de utilizare și aplicare oferind totodată un grad mare de atractivitate. Urmează ca, în săptămânile care vin, majoritatea cadrelor didactice din școală să fie inițiate în utilizarea acestei tehnologii, în vederea aplicării la lecție”, a declarat prof. Dumitru Letos, director al Școlii Gimnaziale “Elena Cuza”.

Tabla interactivă, împreună cu laptopul suport și programele necesare pentru instalare, au costat 13.200 lei, bani veniți doar din sponsorizări. În ultimele luni, la nivelul școlii (având în vedere două priorități: siguranța elevilor și a întregii instituții și inovarea didactică), s-au realizat și alte investiții: un sistem de supraveghere video – 27.800 lei; extinderea internetului de mare viteză în toate sălile de clasă – 6.000 lei; echipamente noi la sala de sport – 3.600 lei și reabilitarea unor săli de clasă – 50.000 lei.

Cu prilejul festivității, au fost exprimate mulțumiri din partea elevilor, din partea conducerii școlii către sponsori și către reprezentanții instituțiilor care sprijină învățământul nemțean în general și au o foarte bună colaborare cu Școala Gimnazială “Elena Cuza”. În final, au fost vizitate câteva săli de clasă, unde comitetele de părinți au dorit să aducă anumite îmbunătățiri pentru creșterea gradului de confort al elevilor. (Mesagerul de Neamț; FOTO: Școala Gimnazială “Elena Cuza”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.