Gunoiul din Stațiunea Durău a dispărut cu tot cu țarcuri

Astăzi, marți, 3 octombrie, a fost zi de gunoi în comuna Ceahlău, comună în care nu s-au mai ridicat deșeurile de pe domeniul public de două săptămâni. Ionuț Rîpanu, șeful de serviciu din partea firmei Edil Industry, a avut surpriza să găsească doar europubelele pline cu deșeuri sortate pe categorii. Mormanele de saci negri au dispărut.

Gunoi nestrâns la Durău
Gunoi dispărut la Durău

Sunt luate încă de vineri, dar eu nu știu cine le-a luat și unde le-a dus”, a declarat Ionuț Rîpanu. ”Iar în stațiune au fost ridicate și țarcurile”.

Întrebat ce-a făcut cu gunoiul, Dan Coroamă, primarul de Ceahlău, a răspuns scurt ”l-am sortat”. Era, de fapt, singura soluție pentru ca firma să-l ridice gratuit. ”Europubelele erau goale prin multe locuri, așa că am sortat tot ce era în saci și am pus în europubele. Menajer n-am găsit. Dar ce? S-a plâns domnul Rîpanu că n-a mai găsit sutele de metri cubi pe care-i găsea până acum și-i factura? Să anunțe poliția că i-a furat cineva gunoiul! Acum, fără glumă, am stabilit ca în stațiune să nu mai fie țarcuri și să nu se mai depoziteze nimic pe domeniul public. Să se colecteze din poartă în poartă. În primul rând, aspectul se va schimba și, în al doilea rând, primăria n-o să mai aibă de plătit asemenea facturi.”.

Cât despre gunoiul pe care-l aduce turistul de pe munte, că tot au fost invocați cei 40.000 de turiști din acest sezon estival, primarul a spus că singura posibilitate sunt coșurile stradale din Durău. Cele care sunt de dimensiunea unui coș de hârtii pentru birou și cu 10 ambajale de ciocolată deja s-au umplut. Dar, oricum, prin dispariția țarcurilor monstruoase Durăul a câștigat. Și, implicit, proprietarii de pensiuni, care până acum nu aveau contracte cu Edil Industry și duceau deșeurile pe spațiul public, vor fi obligați să încheie contracte. Și, implict, să plătească.

Cât despre europubelele cu gunoi selectat, cele 11 din comună, câte au rămas, primarul Coroamă spune că nu au fost golite nici astăzi, deci localitatea se îndreaptă spre a treia săptămână cu gunoi de colecție.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *