Târg de adopții din adăpostul public de câini lângă Turnul lui Ștefan

pietricica turism

Niște băieți și fete, probabil bine intenționați și cu mare dragoste de animale, s-au gândit ei să facă un târg de adopții pentru câini, pe locul unde s-a mai făcut un târg de Crăciun, pe principiul că e buricul târgului, e lângă primărie, se plimbă părinții și copiii pe-acolo, așa că ar fi bine să poate să admire niște câini și eventual să-i ia acasă. Inițiativa, interesantă de-altfel, merită toată admirația, mai puțin în privința locului de desfășurare, exact la Curtea Domnească, după cum ne spune comunicatul primit la redacție de la Salubritas SA.

Cum un târg este un târg, iar Curtea Domnească este o zonă cu restricții la o serie de activități, am încercat să vedem dacă există autorizații pentru o asemenea activitate. Directorul de la Salubritas, Cristian Sauciuc, ne-a zis că nu e nicio problemă, câinii vor fi în cuști, că vor face curat și nu vor deranja pe nimeni, că Primăria (generic numită așa) nu are nimic împotrivă. Despre autorizații, nu am reușit să aflăm ceva concret de la dânsul. Directorul Direcției Sanitar Veterinare, dl. Sorin Ulea, ne-a spus că nu are cunoștință despre organizarea unui asemenea târg, că, în mod normal, nu se anunță o locație fără să fie parcurși pașii locali pentru organizare și la DSVSA nu au nicio solicitare oficială.

O reacție pe lege și extrem de clară a venit de la Direcția pentru Cultură Neamț”: ”Primăria Piatra-Neamț a obținut un aviz de la Ministerul Culturii, în virtutea căruia poate organiza activități istorice, culturale, de promovare și de punere în valoarea a ansamblului Curtea Domnească”, a declarat Rocsana Josanu, directoarea Direcției pentru Cultură Neamț. ”Nu cred că un târg de adopții de câini se înscrie în vreuna din aceste activități. Eu zic să nu sărim calul! Nu sunt de acord și nu este ok, cum nu era nici expoziția de chiloți pe cetate. Pentru adopții de animale putea fi găsit un spațiu potrivit”.

Iar spațiu mai potrivit decât chiar la locul unde sunt îngrijiți acum câinii, la adăpost, cu greu s-ar putea găsi. Câinii sunt tot în cuști, iar cine este interesat să adopte s-ar deplasa dacă cei de la Salubritas ar face cele necesare să anunțe evenimentul. Este adevărat că atunci nu ar fi atâția fotografi și nu ar exista atâta vizibilitate pentru organizatori.

Valentin Bălănescu

Fotografii preluate din comunicatul celor de la Salubritas.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.