Știri Mobile

* Aplicația Google Photos, care oferea deja posibilitatea recunoașterii faciale, va trece la un nou nivel. Opțiunea oferea posibilitatea ca fețele rudelor sau prietenilor din fotografiile dvs. să poată fi recunoscute, deci și etichetate, pentru o căutare mai rapidă. Acum, aplicația va recunoaște și fețele… animalelor dv. de companie. Astfel, ”acum veți putea eticheta și animalele de companie, pentru o căutare cât mai rapidă”, anunță Google.

Odată cu această actualizare a aplicației, secțiunea ”oameni” – care conținea toate fețele recunoscute și etichetate – va fi redenumită ”oameni și animale de companie”.

* Microsoft a realizat varianta de Android a noului său browser, Edge. Aceasta a fost recent publicată, fiind disponibilă și pentru download, în Google Play Store. Utilizatorii sunt avertizați că aplicația este încă în dezvoltare, existând riscul să fie instabilă.

Microsoft a oferit Edge pentru iOS și Android, încă de săptămâna trecută, dar numai pentru utilizatorii Windows Insider. Versiunea iOS a atins și depășit deja numărul estimat de 10.000 de testeri și nu mai este valabilă pentru download. Versiunea de iOS și Android a Edge se adresează, în principal, celor care folosesc acest browser pe PC și doresc să își sincronizeze istoricul navigării, parolele sau semnele de carte (bookmarks) cu dispozitivul mobil.

FOTO: SLR Lounge
  • Samsung lucrează pentru a introduce între opțiunile camerei foto de pe modelul Galaxy S8 modulul portret. Opțiunea va fi introdusă printr-o proximă actualizare a software-ului telefonului. Clienții au întrebat despre această opțiune banală, prezentă pe majoritatea modelelor oferite de producătorul sud-coreean, iar Samsung Electronics a răspuns sec: ”Sperăm ca modulul portret să fie introdus prin intermediul unei viitoare actualizări”.
FOTO: GSMArena.com
  • Proxima apariție pe piață a tabletei Samsung Galaxy Tab Active 2 a devenit oficială. După cum se zvonise, aceasta va avea o carcasă extrem de rezistentă, realizată după standarde militare, și va oferi protecție împotriva prafului și a apei. Ecranul va fi de 8 inch, cu un aspect de 1280×800 pixeli și va fi extrem de senzitiv, tocmai în ideea de a fi utilizat doar cu mănuși. Tableta va avea și recunoaștere a amprentei digitale.

Samsung Galaxy Tab Active 2 este dotată cu un S Pen, o cameră foto de 8 MP pe spatele tabletei și o alta de 5 MP în față. Tableta va avea baterie detașabilă, care, de asemenea, va putea să reîncarce alte terminale atașate.

Dispozitivul va fi valabil în Olanda, începând cu luna noiembrie, la prețul de 500 €.

grupaj de M. CONSTANTINESCU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *