Peste 200 de bilete de tratament oferite de Casa de Pensii Neamț

216 persoane pot pleca, în perioada 30 octombrie-1 noiembrie, la tratament balnear. Aceasta este a XVI-a serie de din 2017, repartiția biletelor fiind realizată prin alocare automată, pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor.

“Se asigură tratament balnear atât în stațiunile în care Casa Națională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, cât și în alte societăți comerciale cu care CNPP a încheiat contracte (Sovata, Buziaș, Covasna, Slănic Moldova, Mangalia, Felix, Herculane, Olănești, Bălțătești, Căciulata, Vatra Dornei, Târgu Ocna, Nicolina, Sărata Monteoru, Tușnad, Techirgiol) beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament”, precizează Casa de Pensii Neamț.

Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obținut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă. Lista cererilor aprobate este afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției.

De la începutul anului, la CJP Neamț au solicitat un bilet de tratament balnear 7.735 persoane, beneficiind 3.692 persoane. Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii și care care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Reamintim că pentru anul 2017 sunt 18 serii de tratament balnear, ultimele două serii având ca dată de începere a sejurului zilele de 14 noiembrie 2017, respectiv 1 decembrie 2017. (Mesagerul de Neamț)

One comment

  • Aiurica

    octombrie 21, 2017 at 5:07 am

    De la pomeni au ajuns statiunile romanesti intr-o stare jalnica….

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *