Primăria Târgu-Neamț și relația cu presa

jurist Ciprian Iovoaea

În ultima perioadă, administrația locală din Târgu-Neamț a venit cu o schimbare de bun augur în relația cu presa. Dacă până acum ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local intra în posesia reprezentanților presei doar la cerere, de ceva timp unul dintre juriștii primăriei, dl. Ciprian Iovoaea, oferă din proprie inițiativă o copie a respectivului document. Gestul juristului primăriei nu este ieșit din comun, dacă ne gândim la multe alte primării din țară, care procedează în acest mod, dar trebuie apreciat faptul că Primăria Târgu-Neamț încearcă să țină pasul cu alte administrații locale care recurg la acest gest de foarte mulți ani.

Surprins plăcut de gestul subordonatului său, primarul Daniel Harpa a reacționat: “Mă bucur că domnul jurist Ciprian Iovoaea a avut această inițiativă, de a oferi reprezentanților presei ordinea de zi a ședinței. Este un lucru normal, ca și presa să primească proiectele de hotărâri, pentru a putea relata cât mai corect opiniei publice ceea ce se aprobă în Consiliul Local, chiar dacă noi avem publicat pe site-ul instituției ordinea de zi a ședinței. Mi se pare firesc să avem o relație cu presa bazată pe respect și transparență, în care obiectivitatea și profesionalismul să fie literă de lege. Oricum, și până acum presa putea solicita ordinea de zi și îi era pusă la dispoziție în format scris, oricând. Indiferent că am mai fost criticați de presă, uneori pe bună dreptate, noi respectăm această meserie și pe cei care o practică”.

Nu de puține ori, la ședințele Consiliului Local, doamnele care servesc aleșii locali cu cafea sau apă nu uită să servească nici reprezentanții presei. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.